Dėl tokio paties pažeidimo anksčiau policijos pareigūnams yra įkliuvęs ir šiuo metu NBA rungtyniaujantis krepšininkas Jonas Valančiūnas. Tiesa, vairuotojo pažymėjimą jis jau yra išsilaikęs ir sėkmingai vairuoja prabangų automobilį.

26 metų Ž. Keliui, kuris anksčiau yra nukentėjęs ir dėl alkoholio vartojimo bei nevaldomų emocijų, policijos pareigūnai surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą ir jam iškeltą bylą perdavė Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Antradienio rytą krepšininko bylą išnagrinėjusi teisėja Virginija Liudvinavičienė nusprendė jam skirti 1,2 tūkst. Lt baudą. Ją Ž. Kelys turės sumokėti per 40 dienų.

Bylos duomenimis, birželio 6-ąją, apie 13 val., Vilniuje, Savanorių pr., krepšininkas vairavo automobilį „Volkswagen Passat“, nors tam neturėjo teisės.

Policijos pareigūnai taip pat nustatė, kad Ž. Kelio vairuojama transporto priemonė nebuvo apdrausta, be to, jai nebuvo atlikta valstybinė techninė apžiūra.

Ž. Kelys į jam iškeltos administracinio teisės pažeidimo bylos nagrinėjimą neatvyko, nors apie posėdį žinojo. Savo paaiškinime pareigūnams jis nurodė, kad pripažįsta kaltę dėl pažeidimo ir teisinosi, kad prie automobilio vairo sėdo tik trumpam – važiavo nuo autoserviso iki namų.

Kadangi krepšininkas net neturi vairuotojo pažymėjimo, jis iš karto buvo nušalintas nuo vairavimo.

DELFI primena, kad Ž. Kelys dalį 2005-2006 metų sezono atstovavo Kauno „Žalgiriui“, tačiau buvo išmestas iš komandos po konflikto su treneriais. Vėliau įžaidėjas karjerą tęsė Vilniaus „Sakalų“, Marijampolės „Sūduvos-Arvi“, Vilniaus „Perlo“ klubuose, 2010-2011 metais buvo apsivilkęs pagrindinės „Lietuvos ryto“ ekipos aprangą. Neįsitvirtinęs Vilniuje, kitą sezoną jis praleido Pasvalio „Pieno Žvaigždėse“, trumpam buvo grįžęs į „Perlą-MRU“, o praėjusį sausį sukirto rankomis su „Dzūkijos“ komanda.

Vienas pastarojo klubo vadovų Jonas Vainauskas neseniai Ž. Kelį buvo apibūdinęs kaip potencialų kandidatą į nacionalinę vyrų rinktinę.

Vis dėlto iki šiol gynėjas labiau garsėjo iš blogosios pusės. 2009 metais po NKL rungtynių jis įsivėlė į muštynes su oponentų ekipos krepšininku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)