Prieš kelionę į Italiją mintimis apie „Žalgirio“ komandą bei būsimų varžovų stiprybes su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai pasidalino kauniečių kapitonas Paulius Jankūnas.

„Šventės prabėgo gerai, o atostogų turėjome tris dienas. Galbūt ne visada užtenka laisvų dienų, bet, kai sezono metu gauni tris laisvas dienas, gali išvažiuoti į sodybą, į kitą miestą ar kitą šalį pravėdinti galvą, ir pailsėti. Su naujomis jėgomis esame pasiruošę dirbti ir stengtis siekti pergalių“, – kalbėjo P. Jankūnas.

Milane žalgiriečių laukia ypatingos svarbos rungtynės. „EA7 Emporio Armani“ Eurolygoje turi viena pergale mažiau nei Kauno klubas, todėl „dizaineriai“ sieks turnyro lentelėje susilyginti su „Žalgiriu“. Kitas dalykas, Jesmino Repešos treniruojamas klubas tarp visų 16 Eurolygos klubų demonstruoja prasčiausią sezono atkarpą – milaniečiai pralaimėjo septynias dvikovas iš eilės.

P. Jankūno teigimu, ramybės dėl pastaruoju metu šlubuojančio „Emporio Armani“ žaidimo žalgiriečiai tikrai nejaus, nes varžovai gali būti itin motyvuoti nutraukti pralaimėjimų seriją.

„Eurolygoje sunku su ramybe prieš rungtynes nebent tu esi viena iš pirmaujančių komandų. Tada galbūt viskas kitaip atrodo. Tiek mums, tiek Milano komandai kiekvienos rungtynės yra gyvybės arba mirties klausimas, todėl reikia kautis iš visų jėgų. Septyni Milano pralaimėjimai iš eilės turėtų juos motyvuoti nepralaimėti aštuntų iš eilės rungtynių. Jie žais namuose ir norės nutraukti liūdną seriją, bet mes būsime pasiruošę ir norėsime tą seriją pratęsti“, – teigė kapitonas.

Nors Italijos klubo žaidimas stringa, komandoje netrūksta garsių pavardžių – Miroslavas Raduljica, Ricky Hickmanas, Krunoslavas Simonas bei, žinoma, puikiai pažįstamas Mantas Kalnietis. Būtent individualiai stiprių žaidėjų pajėgas kaip varžovų stiprybę išskyrė ir P. Jankūnas.

„Tai gera komanda, turinti daug individualiai stiprių žaidėjų, kurie žaidžia aukštame lygyje. Tikrai nėra tokio žaidėjo, nuo kurio galėtum atsitraukti ir padėti komandos draugui. Paprasčiausiai reikės labai gerai žaisti gynyboje vienas prieš vieną bei, žinoma, gerai dirbti komandiškai“, – aiškino „Žalgirio“ kapitonas.

Milane M. Kalnietis ne tik susidurs su savo buvusia komanda, bet ir puikiu draugu P. Jankūnu. Pastarasis teigė, jog jau spėjo pasveikinti vienas kitą su šventėmis.

„Per šventes daug bendravome. Visko palinkėjome vienas kitam – kad nebūtų traumų, kad sektųsi žaisti ir viskas būtų gerai. Kam palinkėjome pralaimėjimo? Jis tikriausiai supranta, kad mums labiau reikia pergalės“, – šypsojosi P. Jankūnas.