„Planavau žaisti dar du sezonus, tačiau dėl psichologinės būklės jau nebegalėjau daugiau ištverti šios patirties. WNBA rungtynių niekas nežiūri, mūsų vertė tik mažėja. Man nepatiko kultūra pačioje lygoje. Nesileidžiant į detales pasakysiu, kad pati atmosfera buvo kažkokia nuodinga. Neišlaikiau, mano dvasia buvo palaužta“, – teigė ji.

2008 metais Naujokų biržoje 3-iuoju numeriu pakviesta gynėja tikino, kad nėra ko lyginti to su jos nuostabia patirtimi Eurolygoje, kur atlyginimai daug didesni. Toliau ji smogė iš peties.

„Esu tradicinės lytinės orientacijos ir tai visada buvo žinoma – esu heteroseksuali moteris, – ESPN kalbėjo ji. – Pasakyčiau, kad 98 proc. moterų WNBA lygoje yra lesbietės. Ir šiuo požiūriu lyga yra prieštaringa vieta. Kitoms moterims buvo taikomos kitos taisyklės. Su tokiu požiūriu turėjau taikytis nuo pat karjeros pradžios.“

Anot jos, buvo daug pavydo ir nesveikos konkurencijos, žmonės nuolat mėgino ją įskaudinti: „O žinutė man buvo paprasta: „Norime, kad žinotum, jog mums nepatinki.“

C. Wiggins pareiškimai gerokai pribloškė jos buvusias treneres ir žaidėjas, daugelis socialiniuose tinkluose pasijuokė ir tvirtino, kad visa tai gerokai perlenkta.

Tuo tarpu apie „uždraustą“ temą prakalbusi buvusi krepšininkė jau rašo knygą apie savo 8 metų karjerą WNBA lygoje. 2011 metais ji su Minesotos „Lynx“ ekipa tapo WNBA čempione.