Uostamiesčio krepšininkai pirmavo tik rungtynių pradžioje. Po Deivido Gailiaus taškų klaipėdiečiai buvo įgiję 7 taškų pranašumą (11:4), o iš toli pataikius Martynui Mažeikai „Neptūno“ persvara šoktelėjo iki 9 (17:8).

Ilgai besivejančiųjų vaidmeniu nesitenkinę aikštės šeimininkai pelnė 7 taškus be atsako ir perėmė iniciatyvą į savo rankas. Antrajame ketvirtyje po Valdo Dabkaus baudos metimo „Nevėžio“ persvara išaugo iki 7 taškų (42:35), o solidų pranašumą aikštės šeimininkai susikrovė tik ketvirtajame kėlinyje.

„Nevėžis“: Benas Veikalas 19 (7 atk. kam.), Gintaras Leonavičius 14, Valdas Dabkus 14, Povilas Šakinis 12, Žydrūnas Stankus 9.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 16, Valdas Vasylius 12 (10 atk. kam.), Arvydas Eitutavičius 10, Paulius Morkeliūnas 10.

„Rungtynių pradžia klostėsi sunkiai, tačiau tai mums išėjo į naudą. Įvertinę stiprų varžovų žaidimą ėmėme juos labiau vertinti. Būtent tai mums padėjo sužaisti taip, kaip mokame, o turėdami dešimties taškų pranašumą jautėme, kad iškovosime pergalę“, - sakė „Nevėžio“ vyr. treneris Gintaras Leonavičius.


„Po neblogai sužaistos rungtynių pradžios truputį užmigome gynyboje. Tuo tarpu varžovai atsikovojo keletą kamuolių ir pelnė lengvus taškus. Vėliau ir patys negalėjome užpulti, o „Nevėžis“ susikrovė persvarą ir iškovojo pergalę“, - teigė „Neptūno“ vyr. treneris Rytis Vaišvila.