Ir jis, ir komandos kapitonas Martynas Mažeika tikino, jog į Kauną komandą vyksta nusiteikusi kovingai.

„Po truputį pamirštame, ką padarėme pusfinalyje. Žinome, kad važiuojame pas Eurolygos komandą. Jos stiprūs treneriai, stiprūs žaidėjai, bet mes nusiteikę kovingai“, – antradienį vykusioje vakarinėje treniruotėje tvirtino M. Mažeika.

Paklaustas, kokius ginklus naudos prieš „Žalgirį“, kapitonas tikino, jog svarbiausia atsipalaiduoti ir žaisti tokį krepšinį, kokį pavyko demonstruoti pusfinalyje. „Mes atrodome gerą krepšinį, savo žaidimą ir jį reikia išlaikyti, stiprinti“, – kalbėjo M. Mažeika.

Jis tvirtino, jog žaidėjų tikrai neužliūliavo mintis, jog sidabro medaliai jau garantuoti, todėl finale esą galima ir atsipalaiduoti. „Nemanau, kad važiuojame dalyvauti finale, tada net nebūtų verta vykti į Kauną. Važiuojame kovoti ir laimėti. Žinau, kad galime tai padaryti. Prisidirbome, tai reikia eiti iki galo“, – šyptelėjo M. Mažeika.

„Neptūno“ vyriausiasis treneris D. Adomaitis taip pat pabrėžė, jog komandoje nėra nė minties, jog sidabro medaliai jau saujoje ir gana. „Net nebuvo laiko pasidžiaugti dėl to, ką padarėme, bet padarėme ir reikia eiti toliau. Ambicingi žmonės pusiaukelėje nesustoja“, – tikino strategas.

Jis neslėpė, jog sudėtinga pasiruošti kovai su „Žalgiriu“, nes komanda turėjo vieną dieną atsikvėpti, ir vieną dieną pasiruošti. „Tą laiką stengiamės išnaudoti maksimaliai. Visi gyvename krepšiniu ir žinome, su kokia komanda žaisime. Jos gretose – trys Lietuvos rinktinės žaidėjai, iš kurių du – starto penketo. Tai komanda, kuri yra tarp 16-os geriausių Europoje. Motyvacijos mums tikrai netrūksta, kovingumo tikrai užtenka, svarbiausia, kad užtektų jėgų, nekamuotų traumos“, – vylėsi D. Adomaitis.

Jis neslėpė, kad ir pusfinalio serijoje kai kuriems žaidėjams, prieš išeinant į aikštę, buvo leidžiami nuskausminamieji vaistai. „Vyrai patys prisiima riziką. Jie supranta, kad jau finalas, ir kad jame reikia kovoti“, – aiškino D. Adomaitis.

Jam akivaizdžiai nepatinka prognozės, jog finalo serija baigsis 4:0 ar 4:1 „Žalgirio“ naudai. „Ne čia yra esmė, ne serijos rezultatas. Esmė yra kiekvienos varžybos, kaskart vis naujos 40 minučių“, – teigė D. Adomaitis.

Pirmasis finalo serijos mačas trečiadienio vakarą 19 val. vyks Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)