D. Sterno drausminės priemonės buvo paskelbtos trečiadienio popietę, po to, kai G. Arenasas asmeniškai susitiko su juo pirmą kartą po incidento su ginklu, dėl kurio krepšininko ateitis „Washington Wizards“ klube tapo abejotina.

Dienraštis „The Washington Post“ pranešė, kokiam laikui gynėjas yra nušalinamas, o šaltinis, turintis žinių apie jų susitikimą, informavo ESPN.com, kad G. Arenasas sakė D. Sternui, jog tikėjosi tokios bausmės ir nusipelnė būti nušalintas likusiai sezono daliai.

Kitas šaltinis atskleidė ESPN, kad J. Crittentonas dar nesutiko su šia bausme, o jo konsultantas ir žaidėjų sąjunga diskutuoja, kaip galėtų užginčyti šią bausmę.

„NBA atliko išsamų su šiuo klausimu susijusių įvykių tyrimą, – teigia D. Sternas. – Nėra abejonių, kad po ginčo, įvykusio komandai skrendant namo iš varžybų Fynikse, ir G. Arenasas, ir J. Crittentonas atsinešė ginklus į „Verizon“ centro persirengimo kambarį ir (šalia arba netoliese esant kitiems žaidėjams ir darbuotojams) rodė ginklus vienas kitam, tęsdami savo ginčą.

Žaidėjai elgėsi šitaip, nepaisant konkrečios taisyklės, pateiktos bendrame NBA ir Žaidėjų asociacijos derybų sandoryje, kuria žaidėjams yra draudžiama laikyti ginklą NBA patalpose, ir šį draudimą NBA kasmet primena žaidėjams raštu ir žodžiu.

Čia problema yra ne dėl asmens teisės turėti ir laikyti ginklą namuose ar kažkur kitur. Kalbama apie ginklų laikymą NBA darbo vietoje, kuris nebus toleruojamas“, – teigia D. Sternas.

„Aš dalyvavau atskiruose susitikimuose su G. Arenasu ir J. Crittentonu. Jie abu išreiškė apgailestavimą dėl savo veiksmų ir teigė suprantantys, koks tai rimtas prasižengimas. Abu savanoriškai pasiūlė atlikti nemokamus viešuosius darbus, norėdami, kad kiti galėtų pasimokyti iš jų išmoktos pamokos. Aš pilnai priėmiau jų nuoširdžiai išreikštą apgailestavimą ir ketinimus paversti šį incidentą į kažką pozityvaus.

Nepaisant to, jų elgesio negalima pateisinti. Todėl šiandien aš pakeičiu G. Arenaso neribotą nušalinimą nemokant atlyginimo į nušalinimą nemokant atlyginimo likusią 2009–2010 m. sezono dalį. Taip pat nušalinu J. Crittentoną nuo žaidimo, nemokant atlyginimo likusią 2009 – 2010 m. sezono dalį, sprendimas įsigalioja iš karto.“

„Wizards“ komanda teigia pritarianti D. Sterno sprendimui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją