Nesvarbu, kad pastarasis per paskutinį kėlinį vienas pelnė 10 taškų.

Kodėl?

Todėl, kad naudingiausias žaidėjas renkamas po trijų kėlinių. Pagal tai, kaip krepšininkas pasirodė iki lemiamo periodo. Kas buvo dvikovos pabaigoje, niekas nevertina.

Kai žurnalistai prieš ketvirto kėlinio pradžią gavo lapus, kuriuose reikėjo įrašyti kas, jų nuomone, yra vertas naudingiausiojo vardo kiekvienoje komandoje, niekas per daug negalvojo. CSKA – Theodoros Papaloukas, „Panathinaikos“ – D.Diamantidis.

Taip, jie abu iki tol žaidė puikiai. D.Diamantidis buvo pelnęs 14 taškų, pataikęs visus 4 metimus ir visas 4 baudas bei buvo atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus. Žurnalistai, pasižiūrėję į šiuos skaičius, matė aiškų finalo MVP.

Dėl T.Papalouko kandidatūros taip pat nekilo abejonių. Jis etatinis CSKA pergalių garantas.

Naudingiausius žaidėjus reikėjo rinkti greitai. Lakstantys personalo darbuotojai skubino, nieko nereikia laukti, MVP galite išsirinkti ir be ketvirto kėlinio. Ketvirtame kėlinyje prabėgus 2 minutėms žurnalistų balsai buvo surinkti ir finalo naudingiausias žaidėjas buvo nulemtas.

Bet tada CSKA pakilo lemiamam šturmui ir priartėjo iki 5 taškų. Ir ką tada darė žmogus, kuris vėliau buvo paskelbtas naudingiausiuoju? Nieko.

Iš paskutinių 22 „Panathinaikos“ taškų 16 surinko R.Šiškauskas ir M.Batiste‘as. Pirmasis aštriais reidais draskė varžovų gynybą ir rinko taškus baudomis, antrasis taikliais dvitaškiais iš po krepšio vis sustabdydavo CSKA mėginimus priartėti.

Bet naudingiausiu žaidėju tapo D.Diamantidis. Per lemiamą kėlinį jis pelnė 1 tašką.

Tuo tarpu R.Šiškauskas iš viso žaidė 38 minutes (kada paskutinį kartą „Panathinaikos“ žaidėjas tiek laiko praleido aikštėje?), pelnė 20 taškų, išprovokavo 11 pražangų, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir nė karto nesuklydo. Nė karto per 38 minutes.

Pusfinalyje R.Šiškauskas žaidė 30 minučių (taip pat daugiausia komandoje) ir padarė 1 klaidą. 1 klaidą per visą finalo ketvertą!

D.Diamantidis tuo tarpu pusfinalyje pelnė 3 taškus ir suklydo 3 kartus.

Šiškauskas finale stabdė pavojingiausius varžovų žaidėjus: T.Papalouką, Trajaną Langdoną, Matjažą Smodišą. Bent 5 minučių atkarpą antrajame ir trečiajame kėliniuose jis žaidė sunkiuoju krašto puolėju. Ir susitvarkė su už save aukštesniais varžovais.

Bet R.Šiškauskas nėra geriausiai besiginantis Eurolygos žaidėjas.

Juo taip pat buvo išrinktas D.Diamantidis. Greta šio titulo jis galės pasidėti dar vieną. Naudingiausio trijų kėlinių žaidėjo apdovanojimą.