Vilniaus krepšininkės šįkart pateisino „metikių komandos“ vardą, iš trijų taškų zonos atakavusios taikliau nei iš dviejų (45 ir 34 proc.).

Tačiau įdomiausia šiame mače tai, kad Kauno komandai taškus pelnė tik trys žaidėjos: Jolanta Marmienė – 22, Laura Svarytė – 21, Neringa Skadaitė – 9.

Rezultatyviausios „Kibirkšties-VIČI“ žaidėjos: Greta Šniokaitė – 19, Vita Kuktienė – 17.

Vilniuje – pirmoji „Jaunųjų talentų“ pergalė ir pirmasis rekordas

Vilniaus „Jaunųjų talentų“ krepšininkės iškovojo pirmą pergalę LMKL čempionate, namuose aiškia persvara 84:66 (25:18, 24:20, 15:14, 20:14) nugalėjusios Šiaulių „Rūtą-Universitetą“.

Vilnietės į aikštę išbėgo susikaupusios ir kovingai nusiteikusios, pasiryžusios žūtbūt įsirašyti pirmą pergalę į savo sąskaitą. Toks nusiteikimas iškart davė vaisių – vilnietės pradėjo tolti nuo varžovių dar net neįpusėjus pirmajam kėliniui.

Pirmąjį sezono rekordą` pasiekė 17-metė 196 cm ūgio „Jaunųjų talentų“ vidurio puolėja Daugilė Šarauskaitė – ji blokavo 9 varžovių metimus. Tai trečias rezultatas blokuotų metimų rekordų lentelėje. Rekordas nuo 2010 m. priklauso Kristinai Alminaitei, kuri yra blokavusi 11 ir 10 varžovių metimų.

Rezultatyviausiai nugalėtojų komandoje žaidė Austėja Širšinaitytė ir Akvilė Vitunskaitė, pelniusios po 18 taškų, 16 įmetė Justina Kraujūnaitė, 14 – Laura Juškaitė.

Šiaulių ekipą į priekį vedė labiausiai patyrusi komandos žaidėja Silvija Kuodienė, pelniusi 20 taškų. Po 12 įmetė Katerina Kašlėj ir Urtė Bukauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)