„Manau, kad jis vis dar yra tas vaikinas, kuris mums buvo labai naudingas. Ir per artimiausias 10-15 dienų ketinu jam suteikti daugiau galimybių, kad Linas vėl pajustų savo ritmą“, – vienam Denverio dienraščiui kalbėjo G. Karlas.

L. Kleizai šis NBA sezonas kol kas kupinas nusivylimų. Jo rezultatyvumas, lyginant su praėjusiu sezonu, smuko nuo vidutiniškai 11,1 taško iki 10,1. Taiklumas – nuo 47,2 proc. iki 44,3 proc. Sumažėjo ir atkovotų kamuolių, rezultatyvių perdavimų bei perimtų kamuolių rodikliai.

G. Karlas buksuojančiam kauniečio žaidimui mato kelias priežastis.

„Morališkai šie metai jam labai sunkūs. Iš pradžių nepavyko pasirašyti naujo kontrakto, vėliau nuolatos skambėjo kalbos apie galimus mainus. Be to, jis neturėjo pakankamai gerų rungtynių, kurios padidintų pasitikėjimą savimi“, – mano G. Karlas.

Kovo 12-osios mače su Oklahomos „Thunder“ L. Kleiza blykstelėjo pelnydamas 20 taškų, bet po to trejose rungtynėse iš eilės nesurinko nė dviženklio taškų skaičiaus. Be to, jau net 6 dvikovas iš eilės jis nesugeba pataikyti tritaškio, pramesdamas 9 tolimus metimus iš eilės.

„Keleriose rungtynėse pasirodžiau neblogai, bet pastaruoju metu turėjau šiokių tokių sunkumų, – pripažįsta L. Kleiza. – Turi įvykti persilaužimas.“

24 metų krepšininkas sako nesijaudinantis tik dėl vieno dalyko – savo kritikų.

„Man nerūpi, ką kalba žmonės. Kiekvieną dieną esu sporto salėje ir sunkiai dirbu“, – nukirto L. Kleiza.