Klaipėdiečiai, treniruojami Dainiaus Miliūno, rungtynes pradėjo itin pakiliai nusiteikę ir jau per pirmas 10 minučių atitrūko 7 taškais - 25:18. Visgi, VDU prieš didžiąją pertrauką išlygino rezultatą - 48:48.

O antroje rungtynių pusėje au dažniau keliais taškais pirmavo VDU krepšininkai.

Ketvirto kėlinio viduryje KU sugrąžino pusiausvyrą - 68:68, tačiau netrukus VDU surezgė kelias paeiliui sėkmingas atakas ir buvo atitrūkę 10 taškų persvara.

Nepaisant to, KU kovojo iki paskutinių sekundžių ir dar įžiebė intrigos.

VDU komandą į pergalę vedė Šarūnas Vasiliauskas ir Marius Valukonis, pelnę po 15 taškų, Vaidas Čepukaitis įmetė 14, Vytenis Čižauskas - 12, Adomas Drungilas - 11 taškų.

KU gretose išsiskyrė Viktoras Chodosovskis, surinkęs 26 taškus (7/10 dvitaškiai, 4/5 tritaškiai), 16 taškų surinko Modestas Kumpys (8 atk. kam.), 12 - Julius Kazakauskas, 9 - Ignas Razutis.

Priminsime, kad VDU šiemet reguliariame čempionate iškovojo 15 pergalių bei patyrė 3 pralaimėjimus ir tapo nugalėtojais.

KU ekipos sąskaitoje - 10 pergalių ir 8 pralaimėjimai. Jie į atkrintamųjų varžybų traukinį įšoko paskutinę akimirką.

„Žinojome, kad su VDU ekipa kautis bus sunku, tačiau stengėmės iš paskutiniųjų. Iki sensacijos pritrūko ne tiek ir daug. Gaila, galėjo viskas pakrypti ir kitaip", - kalbėjo KU treneris D. Miliūnas.

Anot VDU trenerio Arūno Juknevičiaus, panašios dvikovos jis ir tikėjosi.

„Žinojau, kad klaipėdiečiai kausis iš paskutiniųjų. Kaip bebūtų, mes buvome vadinami favoritais, tad klaipėdiečių neslėgė įtampa. Jie galėjo rungtyniauti labiau atsipalaidavę. Juk jei pralaimi stipresniems, tuomet krepšininkų niekas nesmerkia. Rungtynės buvo išties įtemptos. Klaipėdiečiai žaidė labai gerai. Jie pataikė net 12 tritaškių iš 25 (taiklumas - 48 proc.). Tai labai geras rezultatas. Tokio pataikymo procento galėtų pavydėti net NBA komandos.

Klaipėdiečių ekipa - susižaidusi ir iš pusės žodžių supranta vieni kitus. Juk jų pagrindas, išskyrus vieną kitą žaidėją, 3-4 metus žaidžia NKL „Naftos-Universiteto“ komandoje. Šiandien jie rungtyniavo su dviguba energija, manau, jei jie taip galingai būtų žaidę NKL finalo ketverto varžybose, galėjo tapti ir NKL čempionais", - gyrė varžovus VDU strategas.

VDU LSKL didžiajame finale susitiks su Vilniaus Mykolo Romerio universiteto (MRU) atstovais, kurie po dramatiškos ir permainingos kovos pirmame pusfinalyje rezultatu 71:58 (16:14, 13:21, 16:15, 26:8) įveikė Šiaulių universiteto (ŠU) ekipą.

KU dėl bronzos medalių kausis su ŠU ekipa.