G. Vainauskas, duodamas interviu dienraščiui „Lietuvos rytas“, neslėpė, kad jo netenkino šį sezoną ekipos pasiekti rezultatai ir kai kurių žaidėjų pasirodymas

„Jau aišku, kad iš komandos pasitrauks vilčių šį sezoną nepateisinę aukštaūgiai Milko Bjelica ir Cemalis Nalga. Matyt, nebeliks ekipoje ir patyrusio, bet banguotai žaidusio Kenano Bajramovičiaus.

Komanda atsisveikins su įžaidėju D.Strawberry, kuris taip ir nepritapo prie europietiško krepšinio. Baigėsi ir Artūro Jomanto sutartis. Jis ir šį sezoną turėjo būti vienas „Lietuvos ryto“ komandos ramsčių, tačiau buvo tik ankstesnio savęs šešėlis“, – sakė G. Vainauskas.

Jo teigimu, dar neaišku tai, ar klube liks ir perspektyvusis vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas.

„Atvirai sakau: liks ar neliks J. Valančiūnas klube – tikrai nežinau. Viską lems ne tai, kelintas jis bus pašauktas NBA naujokų biržoje. Ir ne tai, koks Europos ar NBA klubas pareikš norą jį įsigyti. Viską lems „Lietuvos ryto“ komandos finansinė situacija.

Mūsų klubas negali konkuruoti pinigais su stipriausiomis Europos komandomis, tarp jų – ir „Žalgiriu“. Todėl būtina ieškoti naujų Lietuvos krepšinio talentų ir stengtis nesuklysti, kviečiant į komandą legionierius“, – tikino jis.

Dar neapsispręsta ir dėl vyriausiojo trenerio Dariaus Maskoliūno bei įžaidėjo Aleksandro Rasičiaus likimo.

Kitąmet „Lietuvos rytas“ turėtų daugiau remtis jaunais krepšininkais.

„Trenerių pernelyg pamirštas gynėjas Simas Buterlevičius kitą sezoną turėtų gauti svarbesnį vaidmenį. Į komandą gali įsilieti „Perle” rungtyniavę Arvydas Šikšnius, Vilmantas Dilys, Žydrūnas Kelys, Evaldas Kairys, Paulius Dambrauskas, Saulius Kulvietis, Eimantas Bendžius, gal ir kiti žaidėjai“, – atskleidė G. Vainauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją