Atsisakė paleisti žaidėją

Sostinės klubas neturėjo teisės atsisakyti išduoti paleidžiamąjį raštą sutartį nutraukusiam krepšininkui. Taip nusprendė FIBA Arbitražo teismas, nurodęs „Lietuvos rytui“ sumokėti S. Kulviečiui šešiaženklę kompensaciją.

Utenos „Juventus“ komandoje šiuo metu rungtyniaujantis 22-ejų krašto puolėjas ketverių metų trukmės kontraktą su „Lietuvos rytu“ pasirašė 2009-aisiais.

Iš pradžių 204 cm ūgio perspektyvus žaidėjas tobulinosi dukterinėje Vilniaus „Perlo“ ekipoje, vėliau buvo paskolintas Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubui. Bet įsitvirtinti pagrindinėje „Lietuvos ryto“ komandoje S. Kulviečiui taip ir nepavyko.

2012 metų spalį kaunietis dėl vėluojančio atlyginimo vienašališkai nutraukė sutartį. Palikęs vilniečių stovyklą jis kurį laiką susirasti naujos komandos negalėjo, nes „Lietuvos rytas“ nesutiko atsisveikinti su žaidėju. Bylos duomenimis, S. Kulviečiu domėjosi du neįvardijami Prancūzijos klubai, tačiau krepšininko atstovai užtruko keturis mėnesius, kol padedant FIBA generaliniam sekretoriui Patrickui Baumannui pagaliau gavo paleidžiamąjį raštą.

Išvykti į užsienį S. Kulviečiui nebepavyko, ir sezoną puolėjas užbaigė rimtų finansinių problemų prislėgtuose Vilniaus „Sakaluose“.

Gynybos versija: nežinojo krepšininko adreso ir paso numerio

Praėjusią gegužę S. Kulvietis kreipėsi į Ženevoje (Šveicarija) įsikūrusį FIBA Arbitražo teismą siekdamas prisiteisti 49 tūkst. eurų (170 tūkst. litų) ir 5 proc. palūkanas. Tokią sumą žaidėjas būtų uždirbęs pagal sutartį su „Lietuvos rytu“ nuo spalio iki praėjusio sezono pabaigos, išskaičiavus beveik 10 tūkst. litų, kuriuos jam už kovo ir balandžio mėnesius buvo pažadėję sumokėti „Sakalai“.

Dar 15,3 tūkst. eurų (daugiau nei 50 tūkst. litų), neskaitant palūkanų, pareikalavo agentūra „East Players“, kuriai „Lietuvos rytas“ liko skolingas už agentavimo paslaugas.

Klubas ieškovų pretenzijas atmetė, teigdamas, jog S. Kulvietis neturėjo pagrindo vienašališkai nutraukti sutartį. Esą žaidėjas pats buvo kaltas dėl vėluojančio atlyginimo, nes laiku nepateikė savo asmens duomenų, kurių prireikė atidarant sąskaitą banke, į kurią turėjo būti pervestas jo darbo užmokestis.

FIBA Arbitražo teismo „Lietuvos ryto“ argumentai neįtikino, tad Vilniaus klubui teks iki galo atsiskaityti su krepšininku ir jo agentu. Be to, „Lietuvos rytas“ turės padengti ieškovų išlaidas, susijusias su teismo procesu – iš viso beveik 10 tūkst. eurų (34 tūkst. litų).

„FIBA Arbitražas tinkamai įvertino „Lietuvos ryto“ veiksmus, pripažindamas, kad klubas pažeidė savo įsipareigojimus S. Kulviečiui ne tik laiku jam nemokėdamas atlyginimo, bet ir piktybiškai neišduodamas paleidžiamojo rašto. Deja, dėl šių klubo veiksmų labiausiai nukentėjo talentingas žaidėjas, kuris ne savo noru turėjo praleisti beveik visą 2012-2013 metų sezoną, ir priteista kompensacija to gali neatstoti. Belieka tikėtis, kad klubas pripažins klydęs ir geranoriškai įvykdys arbitražo sprendimą“, – DELFI teigė S. Kulviečio interesus teisme gynęs advokatų profesinės bendrijos ADLEX atstovas Antanas Paulauskas.

Šiame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezone vilkėdamas „Juventus“ marškinėlius S. Kulvietis per rungtynes vidutiniškai renka po 10,4 taško ir atkovoja 3,7 atšokusio kamuolio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)