Trečioje Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) projekto „Talentų U15 karta“ stovykloje dalyvavo Lietuvos vyrų rinktinės vyr. treneris Jonas Kazlauskas, fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas, kinezioterapeutas Petras Mikučionis, gydytojas Vytenis Trumpickas, Vilniaus krepšinio mokyklos direktorius Šarūnas Sakalauskas, Europos čempionas Saulius Štombergas ir nuolatiniai treneriai Aurimas Jasilionis bei Egidijus Ženevičius.

Daugiausia dėmesio buvo skiriama gynybai bei metimo technikai. Savo ruožtu V. Trumpickas su kiekvienu projekto dalyviu aptarė medicininio bei fizinio tyrimų rezultatus, pateikia individualias rekomendacijas.

„Vaikinai ir merginos gavo didžiulį kiekį ypač vertingos informacijos. Svarbu, kad jie ją prisimintų ir pasinaudotų”, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Penktadienį vaikinai ir merginos mokėsi gynybos paslapčių, kojų ir rankų darbo ginantis. Treniruotėms vadovavo Š.Sakalauskas.

Š.Sakalauskas pabrėžė gynybos svarbą.

„Pulti visi mėgsta, mesti visi mėgsta, o gintis reikia versti. Jei iš keturių savaitės treniruočių dvi būtų skirtos gynybai, jie įprastų. O jei įprotis gintis neugdomas, jis nėra ir mielas”, – pabrėžė Š.Sakalauskas.

Šeštadienį rytinių treniruočių metu jauniesiems krepšininkams patarimus dalijo J. Kazlauskas.

„Mūsų tikslas yra jiems padėti. Nesakau, kad blogai, jei visos tos rinktinės susirinkinėja tik vasarą mėnesiui, o devynis mėnesius leidžia savo klubuose. Tačiau kas porą mėnesių susirinkti viso sezono metu yra tikrai naudinga”, – sakė J.Kazlauskas, kuris pagrindinį dėmesį skyrė metimo pagrindams.

Savo įgūdžius jaunieji talentai vėliau pademonstravo šeštadienį Alytuje vykusioje Lietuvos moterų krepšinio lygos žvaigždžių dienoje.

Jaunieji krepšininkai ir krepšininkės smaginosi LMKL žvaigždžių dienoje Alytuje.

Sekmadienį „Talentų U15 kartos” krepšininkų metimo techniką tobulino žinomas snaiperis S. Štombergas, o kūno parengimo rungtynėms ir treniruotėms pratimus visas dienas demonstravo Lietuvos vyrų rinktinės fizinio rengimo treneris S. Kavaliauskas.

Visos stovyklos metu treniruotėse taip pat dalyvavo „Talentų U15 kartos” ambasadorius Ramūnas Šiškauskas ir LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

„Labai svarbu, kad kiekvieną mintį, kiekvieną trenerio nurodymą jie suprastų asmeniškai. Galbūt kai kurie jau laiko save gerais, mano, kad jiems užtenka žinių, tačiau tikrai neužtenka. Jei dabar yra perspektyvus, tai dar nereiškia, kad po metų ar penkerių jis bus geras krepšininkas. Reikia toliau stipriai ir taisyklingai dirbti, – sakė S.Kavaliauskas, kuris mokė jaunuosius krepšininkus, kaip taisyklingai daryti apšilimą.

S. Štombergas rodė taisyklingo metimo pagrindus.

„Talentų U15 karta“ projekto tikslas – tobulinti individualius jaunųjų krepšininkų bei krepšininkių sugebėjimus ir krepšinio įgūdžius.

„Talentų U15 karta“ – ilgalaikis projektas. Kasmet bus organizuojama nauja jaunučių (iki 15 metų) krepšininkų atranka. Visi projekto dalyviai gauna treniruočių aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri vaikus ištisus metus.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!