Rinktinę į kelionę palydėjo Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas. U20 merginų rinktinės vyr. treneriui Ričardui Maceinai jis įteikė vardinę trenerio lentelę ir palinkėjo merginoms iškovoti teisę žaisti A divizione.

„Prieš akis turite vyresnių krepšininkių pavyzdį. Lietuvos moterų rinktinė per atranką iškovojo kelialapį į ateinančių metų Europos čempionatą. Jūs galite padaryti tą patį – pelnyti Lietuvos U20 merginų rinktinei teisę dėl apdovanojimų kovoti su geriausiomis Europos komandomis. To jums linkiu ir žinau, kad galite tai pasiekti. Prisiminkite, kad žaidžiate už Lietuvą”, – sakė M.Špokas.

Dvidešimtmečių komandos puolėja Laura Želnytė žaisti už Lietuvą laiko didžiule garbe. Ji – ne naujokė įvairaus amžiaus grupių rinktinių stovyklose, todėl supranta, jog čempionatų metu šalia krepšinio yra ne vienas žaidėjas veikiantis faktorius.

„Psichologinis nuovargis iš tikrųjų daug ką padaro čempionato metu. Oro sąlygos taip pat būna pasikeitusios – tai karščiau, tai ir vėsiau, žaidėjos kartais pradeda ir dehidratuoti. Visa tai susideda į visumą ir grįžusi į kambarį pradedi verkti, tačiau turi susikaupti ir eiti iki pat pabaigos“, – prieš pat kelionę į Bulgariją sakė L.Želnytė.

Praėjusį sezoną Kauno „Aisčių-LSU-Paradis“ komandoje žaidusi 185 cm ūgio puolėja puikiai pažįsta naująjį jaunimo rinktinės strategą R.Maceiną, kuris 2013-2014 m. sezone būtent ir treniravo Laikinosios sostinės komandą. Anot krepšininkės, treneris – puikus žmogus, pozityviai nuteikiantis rinktinės nares.

„Treneris R.Maceina – labai geras ir supratingas žmogus. Su juo asmeniškai gerai sutariu, nes žaidžiau jo treniruojamame klube, kitos merginos galbūt taip gerai jo nepažįsta, tačiau atmosfera yra gera. Treneris skleidžia gerą šilumą“, – stratego psichologinę darbo pusę įvertino pašnekovė.

L. Želnytė džiaugėsi galimybe atstovauti Lietuvą tarptautiniuose turnyruose. Krepšininkė supranta, jog ši vasara jos kartai paskutinė su jaunimo rinktinėmis, todėl nedalyvauti Europos jaunimo merginų krepšinio čempionato B divizione, anot žaidėjos, būtų nedovanotina.

„Žaisti už Lietuvą yra didžiulė garbė, todėl krepšinio šalyje patekti į galutinį dvyliktuką yra malonus pripažinimas. Tave gali pamatyti kaip gerą žaidėją, o ši vasara jaunimo rinktinei yra paskutinė, todėl nedalyvauti čempionate būtų gaila.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)