TTT į Kauną atvyko be pirmajame rate Kauno klubą "skriaudusių" O. Žeržerunovos ir E. Kityzinos, kurioms po Eurolygos turnyro rungtynių klubas leido pailsėti. Tai buvo gera naujiena ūgio stokojančioms aikštelės šeimininkėms.

Nuo pat pirmųjų minučių užvirė lygi kova. Nuolat keliais taškais pirmavo TTT. Po didžiosios petraukos "Laisvė" puolime ėmė žaisti agresyviau, priversdavo varžoves pažeisti taisykles ir, puikiai realizuodamos baudų metimus, pelnydavo lengvus taškus.

Pirmąją paskutinio ketvirčio minutę Kauno klubas, į priekį vedamas I. Nikonovaitės ir J. Jutelytės, pelniusių, atitinkamai, 19 ir 27 taškus, pagaliau persvėrė rezultatą ir pergalės iš rankų nebeišleido.

TTT komandoje išsiskyrė I. Tillis, pelniusi 23 taškus.

Antrąją savaitgalio pergalę iškovojo lygoje pirmaujanti Marijampolės "Arvi". Vos su šešiomis galinčiomis išbėgti į aikštelę krepšininkėmis Suvalkijos klubas 78:54 įveikė Kauno "Aistes-Atletą".

Geriausias rungtynes šiame sezone "Aisčiu-Atleto" gretose sužaidė K. Balčiūnaitė, surinkusi dvigubą dublį (19 taškų ir 10 atkovotų kamuolių). B. Račaitė įmetė 11 taškų.

"Arvi" komanda puikiai išnaudojo priekinę liniją: A. Muravskaja pelnė 22, A. Bills - 19, o V. Tamulevičiūtė - 17 taškų. Pastaroji krepšininkė, atkovojusi ir 11 kamuolių, surinko antrą iš eilės dvigubą dublį.

Antrąją pergalę čempionate iškovojo ir į penktąją turnyro lentelės vietą pakilo Šiaulių "Rūta", Panevėžyje labai nerezultatyviose rungtynėse 67:34 nugalėjusi vietos "Eglę".

"Eglei" daugiau nei pusę komandos taškų - 19 pelnė R. Klikūnaitė.

"Rūtos" komandoje vėl nesulaikoma buvo L. Aglinskaitė. Surinkusi 21 tašką ši krašto puolėja aplenkė I. Raugaitę ("Aistės-Atletas") ir tapo rezultatyviausia šio sezono krepšininke lygoje. 14 taškų pelnė V. Povilionytė.

Paskutinysis kėlinukas, kuriame abi komandos kartu įmetė tik 10 taškų, buvo pats nerezultatyviausias per visą LMKL istoriją. Ankstesnis bendras antirekordas priklausė Rygos "Avantis/Turibai" ir "Arvi" komandoms, kurios 2006 m. spalio 24 d. rungtynėse per antrąjį kėlinuką įmetė 17 taškų (3:14).

Turnyro lentelė:

1.Marijampolės "Arvi"97216
2.Kauno "Laisvė"96315
3.Rygos TTT86214
4.Vilniaus TEO66012
5.Šiaulių "Rūta"92711
6.Klaipėdos "Lemminkainen"73410
7.Kauno "Aistės-Atletas"82610
8.Panevėžio "Eglė"8088

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją