Pirmame tokio tipo draugiškame krepšinio turnyre susirungs komandos iš Lietuvos – Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Klaipėdos „Neptūnas“, Rusijos - Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ bei Ukrainos – Kijevo „Budivelnik“ ir Dnepropetrovsko „Dnepr“. Dauguma šių stiprių komandų žaidžia vis didesnį pagreitį įgaunančioje VTB Vieningoje lygoje bei Eurolygoje.

Anot turnyrą organizuojančio LKF vykdomojo komiteto nario Sauliaus Vilko, šiose varžybose bus žengiamas itin svarbus žingsnis pasiruošimo cikle.

„Rudenį, prieš prasidedant nacionaliniams krepšinio čempionatams, įvairių šalių krepšinio komandos jiems įprastai ruošiasi žaisdamos draugiškas rungtynes tarpusavyje. O mes, surengdami tarptautinį draugišką turnyrą, nusprendėme šį tradicinį pasiruošimą padaryti oficialiu ir sudaryti sąlygas klubams dar geriau pasiruošti sezonui“, - sakė S. Vilkas.

„Švyturio arenos“ direktorės Jolitos Krickės teigimu, pernai praūžęs „EuroBasket 2011“ ir visus metus klaipėdiečius džiuginusios „Neptūno“ rungtynės įrodė, jog klaipėdiečiai ir miesto svečiai myli bei vertina profesionalų krepšinį.

„Didžiuojamės, jog uostamiestyje vyks pirmasis tokio tipo turnyras, kuriame dalyvaus aukščiausiose lygose žaidžiančios komandos. Šis tarptautinis turnyras mums, kaip organizatoriams, yra didelis iššūkis ir atsakomybė. Tikiu, kad naujos krepšinio šventės startas bus sėkmingas ir sulauks didžiulio krepšinio aistruolių dėmesio net tik uostamiestyje bet ir visoje Lietuvoje“, - sakė J. Krickė.

Pasak jos, šiuo turnyru bus siekiama kurti naują krepšinio tradiciją ir tokio tipo draugišką turnyrą rengti kasmet.

Kaip teigia pats V. Garastas, nors nėra klaipėdietis, tačiau Klaipėdai jaučia didelius sentimentus ir mano, jog šis miestas tikrai nusipelnė, kad jame pagaliau atsirastų tokių turnyrų tradicija ir aistruoliai dažniau galėtų mėgautis profesionaliu krepšiniu.

„Ne veltui tokio tipo krepšinio turnyras yra rengiamas būtent Klaipėdoje. Šį miestą galėčiau pavadinti tikru krepšinio miestu, kuris mūsų šaliai yra padovanojęs ne vieną talentingą krepšininką, garsinantį ne tik savo miestą, bet ir visą šalį. Džiaugiuosi, kad Klaipėda pagaliau turi visas sąlygas, kad čia galėtų būti rengiami tokie turnyrai. Miestiečiai to nusipelnė“,- sakė V. Garastas.

Draugiškas krepšinio turnyras vyks rato sistemos principu - per 5 turnyro dienas bus sužaista 10 rungtynių, po 2 rungtynes per dieną. Paskutinę dieną paaiškės, kurie klubai užėmė prizines vietas. Apdovanotos bus ne tik pirmos trys komandos, bet ir geriausias krepšininkas iš kiekvieno klubo bei geriausias vidurio puolėjas, krašto puolėjas ir gynėjas.

2011 metų vasarą duris atvėrusioje universalioje Klaipėdos „Švyturio arenoje“ per pirmą sezoną įvyko 75 renginiai, kuriuos stebėjo daugiau nei 200 tūkst. žiūrovų.

Tvarkaraštis:

Rugsėjo 7 d. (penktadienis)

18:00 val. „Lietuvos rytas” – “Neptūnas
20:15 „Lokomotiv-Kuban” – „Budivelnik”

Rugsėjo 8 d. (šeštadienis)

18:00 „Lietuvos rytas” – „Dnepr”
20:15 „Neptūnas” – „Budivelnik”

Rugsėjo 9 d. (sekmadienis)

18:00 „Dnepr” – „Budivelnik”
20:15 „Neptūnas” – „Lokomotiv-Kuban”

Rugsėjo 10 d. (pirmadienis)

18:00 „Lietuvos rytas” – „Budivelnik”
20:15 „Dnepr” – „Lokomotiv-Kuban”

Rugsėjo 11 d. (antradienis)

18:00 – 19:45 „Lietuvos rytas” – „Lokomotiv-Kuban”
20:15 – 22:00 „Neptūnas” – „Dnepr”

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)