Į kitą Eurolygos etapą pateks po 4 geriausias kiekvienos grupės komandos ir viena geriausią rezultatą pademonstravusi penktoji ekipa iš trijų grupių.

Lietuvos ir Rusijos klubai tarpusavyje jau kovėsi gruodžio mėnesį. Tąsyk I rato C grupės mače „Sparta&K” 68:55 įveikė „Kibirkšties-VIČI“ klubą. Pirmoje dvikovoje nugalėtojoms Sonja Petrovič ir Jevgenija Beliakova pelnė po 19 taškų, o Vilniaus ekipoje Vita Kuktienė surinko 14 taškų.

Būtent S. Petrovič ir J. Beliakova yra rezultatyviausios Rusijos klubo žaidėjos moterų Eurolygoje. 182 cm ūgio J. Beliakova vidutiniškai pelno po 14 taškų, atkovoja po 6 kamuolius ir atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus. Serbė S. Petrovič pelno po 13 taškų, atkovoja po 7 kamuolius ir atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus. Šios dvi krepšininkės pelno daugiau nei 40 procentų visų Rusijos klubo pelnomų taškų.

„Pavojingiausios „Sparta&K” komandos žaidėjos yra gynėjos, - neabejoja „Kibirkšties-VIČI“ atakų organizatorė Hollie Mershon. – Joms viskas leidžiama šioje komandoje ir atakos dažniausiai užbaigiamos šių krepšininkių. Mums reikia varžovėms apsunkinti gyvenimą, o pačioms būti agresyvioms“.

„Sparta&K” komanda Rusijos čempionate šiuo metu rikiuojasi trečioje vietoje (11 pergalių/4 pralaimėjimai). Maskvos srities klubas į priekį praleidžia Jaketerinburgo UMMC ir Orenburgo „Nadežda“ ekipas.

Paskutiniame šalies pirmenybių ture „Sparta&K” 81:49 sutriuškino lygos autsaideres Noginsko „Spartak“ krepšininkes.

„Skrydis pavyko sėkmingai, buvo ganėtinai trumpas, - atvykusi į Maskvą teigė „Kibirkšties-VIČI“ krepšininkė Hollie Mershon. – Manau, kad trečiadienio rungtynėse mes galime pasiekti pergalę, jeigu sėkmingai rungtyniausime gynyboje ir kausimės dėl atšokusių kamuolių“.

„Kibirkšties-VIČI“ komandoje rezultatyviausiai Eurolygoje žaidžia Vita Kuktienė. Lietuvos moterų krepšinio lygos tritaškių metimų konkursą laimėjusi puolėja vidutiniškai per rungtynes pelno po 13 taškų, atkovoja po 4 kamuolius ir atlieka po 2 rezultatyvius perdavimus. Gynėjos Hollie Mershon ir Greta Šniokaitė pelno po 8 taškus. Pastaroji tritaškius turnyre meta 50 procentų taiklumu (9/18). Tai antras rezultatas visoje Eurolygoje.

Rungtynės Rusijoje Lietuvos laiku trečiadienį prasidės 16 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)