Pirmoje rungtynių pusėje nei vienai komandai nepavyko primesti savo žaidimo sąlygų. Nors po pirmų 10 minučių „Kibirkšties“ komanda atsiliko 3 taškais, tačiau antrą ketvirtį vilnietės laimėjo 2 taškais ir ekipas skyrė vos taškas.

Tačiau trečią ėlinį su didesne energija pradėjo krepšininkės iš Lenkijos. Jos sukaustė gynyboje „Kibirkšties“ atstoves, o pačios sėkmingai rinko taškus puolime. Ketvirtį Vilniaus klubas pralaimėjo 12:25 ir AZS UMCS po trijų kėlinių pirmavo jau 14 taškų skirtumu.

Nors ketvirtame kėlinyje „pabudusios“ vilnietės bandė perimti rungtynių iniciatyvą į savo rankas, tačiau pavyko tik skirtumą sumažinti iki vienženklio. Galutinė rungtynių sirena skelbė Lenkijos klubo pergalę.

Rezultatyviausiai „Kibirkšties“ komandoje žaidė Daugilė Šarauskaitė. Vidurio puolėja pelnė 16 taškų (8/12 dvitaškiai), atkovojo 10 kamuolių ir blokavo 3 metimus. Vita Kuktienė įmetė 12 taškų (3/5 tritaškiai), Laura Juškaitė – 10, Justina Kraujūnaitė ir Eglė Šniokaitė – po 8, Laurita Jurčiūtė – 4, Gabija Meškonytė ir Agnė Bobinaitė – po 3, Ieva Savickaitė – 2, o Vitalija Kaminskytė taškų nepelnė (5 rez. perdav.).

AZS UMCS komandoje australė Tess Magden įmetė 21 tašką, amerikietė Aliyyah Handford - 17, o Uju Ugoka iš Nigerijos pelnė 12 taškų ir atkovojo 11 kamuolių.

Jau šeštadienį „Kibirkšties“ klubas rungtyniaus su Kijevo „Avangard“ ekipa iš Ukrainos, o pirmą turą sekmadienį baigs maču su Košicės „Good Angels“ krepšininkėmis iš Slovakijos.

B grupėje taip pat dar rungtyniauja Rygos TTT komanda iš Latvijos ir Minsko „Cmoki“ ekipa iš Baltarusijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją