„Šioje vietoje bus Krepšinio namai – objektas, kuriame bus įrengtas modernus, šiuolaikiškas krepšinio muziejus ir atsikels į jį Krepšinio federacija“, – tarybos posėdyje sakė meras Visvaldas Matijošaitis.

Pasak jo, savivaldybė turės suformuoti sklypą, parengti projektą pagal Lietuvos krepšinio federacijos poreikius.

„Pradėjus atiduodame Federacijai ir jie už savo pinigus padengia mūsų visas išlaidas ir pasistato būtent tą objektą“, – kalbėjo meras.

Tarybos sprendime nurodoma, kad savivaldybė turėtų prašyti Nacionalinės žemės tarnybos perduoti 99 metams Kauno miesto savivaldybei neatlygintinai naudoti valstybės žemės sklypą Santakos g. 11, kad jame būtų statomi Lietuvos krepšinio namai.

Statybą planuojama pradėti kitą pavasarį.

„Tai bus puiki atrakcija turistams ir įkvėpimo šaltinis jaunimui“, – pranešime spaudai teigė federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

Skaičiuojama, jog projekto įgyvendinimui reikės apie 1,5 mln. eurų. Pinigus žadama surinkti pardavus federacijos turimus vertybinius popierius, dabartines biuro patalpas, o likusią trūkstamos sumos dalį surinkti iš privačių rėmėjų.

Savivaldybės duomenimis, krepšinio namuose norima šalies krepšinio istoriją pateikti su vaizdo, trimatės ir kitų informacinių technologijų pagalba, sukurti virtualų turą nuo krepšinio atsiradimo pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)