Panevėžiečiai jau anksčiau yra užsitikrinę vietą „Top 16“ etape, bet A grupėje dar turi dėl ko pakovoti – dėl trečiosios vietos. Tiesa, tai priklausys ne tik nuo Kazio Maksvyčio auklėtinių, bet ir nuo varžovų – reikia, jog Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ pralaimėtų abu likusius mačus.

Po 15 valandų trukusios kelionės į saulėtąją Gran Kanarijos salą Panevėžio ekipa varžovams nusileido 67:86. Lyginant su pirmuoju maču, „Gran Canaria“ gretose nežais traumą patyręs „centras“ Darko Planiničius, o jį atvykęs pakeisti ilgametis Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) žaidėjas Ryanas Hollinsas ant parketo dar nepasirodys.

Prieš pat išvyką į Lietuvą Luiso Casimiro auklėtiniai metė rimtą iššūkį Eurolygoje dalyvaujančiai Barselonos „Barcelona Lassa“ ekipai, bet išvykoje pralaimėjimą vis tiek patyrė – 78:79.

– Kokį žaidimą propaguoja „Gran Canaria“? – kklietkabelis.lt paklausė K.Maksvyčio.

– Tai yra tipinė ispaniška komanda, kuri propaguoja greitą žaidimą, meta daug tritaškių, agresyviai ginasi ir taip bando išprovokuoti varžovų klaidas. Tai yra stipriausia grupės komanda, kuri jau įrodė tai. Pirmose rungtynėse blogai startavome ir leidome įsišaudyti jų snaiperiams. Vėliau pavyko atsitiesti, tačiau intrigos sukurti nepavyko. Žinome, kad negalime veltis į taškų lenktynes – turime pradėti nuo gynybos. Namuose galime pabandyti iškovoti pergalę, nors favoritė yra „Gran Canaria“.

– Ką manote apie galimybes grupėje užimti trečiąją vietą?

– Šansai realūs, bet gaila, jog jie nepriklauso nuo mūsų. Mes stengsimės padaryti tai, kas priklauso nuo mūsų. Reikia tikėtis, kad ir kitur susiklostys aplinkybės naudingai mums.

– Kaip vertinate „Lietkabelio“ pasirodymą pirmajame turnyro etape?

– Pirmas ratas buvo geresnis. Antrajame rate pralaimėjo kelis mačus pabaigoje ir dar nusileidome varžovams namuose. Neišnaudojome dar viso savo potencialo. Toks vaizdas, kad komanda gal kažkiek apsiramino po patekimo į antrąjį etapą. Bet kokiu atveju, pagrindinis tikslas pasiektas, todėl jau galvojame apie „Top 16“ etapą.

Susitikimas tarp „Lietkabelio“ ir „Gran Canaria“ prasidės trečiadienį 19.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją