Bendradarbiavimą su Austrijos krepšinio federacija šiais metais pratęsęs K. Kemzūra prieš akis turi aiškų uždavinį – patekti į 2019 metų planetos pirmenybių atrankos kovas.

Kvalifikaciniame 13 rinktinių turnyre, vyksiančiame rugpjūčio 2–17 dienomis, austrams dėl kelialapio teks grumtis su Albanijos ir Nyderlandų krepšininkais. Jei lietuvio auklėtiniai B grupėje neliks paskutiniai – treti, jie burtų keliu prisidės prie vienos iš 8 pasaulio čempionato Europos zonos atrankos grupių.

K. Kemzūros vadovaujamai rinktinei Austrijos krepšinio federacija kelia tikslą ne tik įveikti kvalifikaciją, bet ir prasibrauti į antrąjį 2019 metų planetos pirmenybių atrankos etapą.

Šį sezoną dar ir Stambulo „Daruššafaka“ komandoje Davido Blatto asistentu dirbančiam mūsų šalies treneriui teks per labai trumpą laiką Austrijos rinktinėje įskiepyti kiek įmanoma daugiau lietuviškos kokybės, kad ši daugiausiai žiemos sportu garsėjanti valstybė įgautų aiškius kontūrus Europos krepšinio žemėlapyje.

„Su visa pagarba Austrijos krepšiniui, austrai ir lietuviai – skirtingų kalibrų komandos aikštėje. Austrija nėra krepšinio šalis ir visi tai puikiai žino, – fiba.com kalbėjo treneris. – Į austrų rinktinę atvykstantys žaidėjai turi kitokią motyvaciją nei Lietuvoje. Kai žaidi už Lietuvą, sulauki itin daug dėmesio. Nacionalinė komanda yra kokybės antspaudas“.

Veikiausiai žaisti prieš Lietuvos rinktinę būtų sunku. Tokioje situacijoje jausmai dviprasmiški, tačiau nemanau, kad Austrija šiuo metu savo konkurencingumu gali prilygti Lietuvai.
Kęstutis Kemzūra

K. Kemzūra tikino, kad tokį supratimą norėtų įskiepyti ir Austrijoje: „Noriu, kad žaidėjai ne tik ateitų šiek tiek pažaisti krepšinį, bet ir jaustų pasididžiavimą, kad atstovauja savo šaliai. Tas kokybės antspaudas bus uždėtas tik tuomet, kai bus pergalių. Diegsime šią mintį žaidėjams, kad tik atiduodamas širdį, žaisdamas iš visų jėgų gali pasiekti gerų rezultatų. Mėginsime nustebinti žmones“.

Kas būtų jei lietuvio auklėtiniai atsidurtų pasaulio čempionato atrankos C grupėje su Lietuva, Vengrija ir Lenkija?

„Nežinau (juokiasi). Veikiausiai žaisti prieš Lietuvos rinktinę būtų sunku. Tokioje situacijoje jausmai dviprasmiški, tačiau nemanau, kad Austrija šiuo metu savo konkurencingumu gali prilygti Lietuvai, – svarstė jis. – Jei taip nutiktų, žinoma, dirbčiau savo darbą kaip galima geriau. Tačiau pirmiausiai norėčiau, kad įveiktume kvalifikaciją. Tai mūsų tikslas ir apie grupes pasvarstysime vėliau“.

Pernai K. Kemzūra su Austrijos rinktine siekė prasibrauti į 2017 metų Europos čempionatą, tačiau to padaryti naujiesiems lietuvio auklėtiniams nepavyko.

Fiba.com paklaustas apie savo žaidimo filosofiją, lietuvis pirmiausiai akcentavo gynybą.

„Manau, kad gynyba duoda stabilumo žaidimui. Jei nesame talentingiausia atakuojanti komanda, turime įdėti pastangų gynybos bastionuose, – aiškino jis. – Mano filosofija visuomet tokia – visi gali gintis. Tai gali suteikti progą pelnyti lengvus taškus kitoje aikštės pusėje. Puolime visuomet noriu matyti kamuolio judėjimą, geras pozicijas ir komandinį žaidimą. Tik taip žaidėjai gali parodyti visą savo jėgą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)