"Sieksime, kad Europos krepšinio turnyrai patenkintų Lietuvos klubų poreikius. Lietuvos ir Baltijos krepšinio lygos privalo turėti didesnį svorį Europos krepšinyje. To siekiant, reikia pakeisti Eurolygos reglamentą. Tai padaryti galima tik kartu su kitomis Eurolygos narėmis, o galutinį sprendimą priima pati Eurolyga. Suprantama, joje privalo būti kuo didesnis pritarimas pokyčiams bei naujovėms",- sakė ispanas.

J. Bertomeu išvengė tiesioginio atsakymo į klausimą, ar Lietuvai Eurolygoje bus skirta antroji vieta.

"Yra daug turnyrų formulių. Svarbu gerbti visus, kurie įtraukti į šį klausimą - Lietuvos ir Baltijos lygas bei klubus. Visiems reikia kalbėtis ir susitarti, kokiais principais turime vadovautis. Esame atviri pasiūlymams. Mūsų tikslas - siekti dinamiškos ir lanksčios sistemos, kad nereiktų keisti sistemos po kelerių metų",- kalbėjo Eurolygos vadovas.

Jo įsitikinimu, pagal naująją ULEB Eurolygos turnyro sistemą klubai galėtų pradėti žaisti nuo 2009-2010 metų sezono.

Tačiau J. Bertomeu pridūrė, jog nerealu "galvoti apie Europos turnyrą su 30 geriausių komandų", esant dabartinei pasaulio ekonomikos krizei.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją