Kuri ir pati niekada nebijojo svajoti, ir iškovojo olimpinę bronzą, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Toje olimpiadoje Lietuva vėl dalyvavo kaip nepriklausoma valstybė, o krepšininkai iškovojo bronzą nugalėdami komandą, sudarytą iš buvusios Sovietų Sąjungos respublikų žaidėjų.

„Kartais bronza yra saldesnė už auksą”, – skelbė oficialus filmo plakatas.

„Šiai istorijai netrukus bus jau 20 metų”, – „Lietuvos rytui“ sakė legendinis krepšininkas Š. Marčiulionis, atskridęs į premjerą Park Sityje JAV Jutos valstijoje.

Čia dalyvavo ir kitas bronzinės 1992-ų rinktinės narys A. Karnišovas, dabar dirbantis NBA Hjustono „Rockets” klubo skautu. Neseniai širdies smūgį patyręs Arvydas Sabonis nutarė atsisakyti ilgos kelionės.

„Filmo premjerai nėra geresnės vietos už „Sundance” – tai tarsi Amerikos Kanai. Mūsų tikslas visada buvo parodyti šią istoriją pasauliui, nes Lietuva ją ir taip žino”, – sakė filmo „Kita Svajonių komanda” režisierius 35-erių metų Marius Markevičius.

Šis Los Andželo lietuvis dar 2009-ais ėmėsi projekto susukti dokumentinį filmą apie Lietuvos krepšinio rinktinę Barselonoje ir kartu parodyti sovietinės okupacijos realybę bei nepaprastą tautos norą išsivaduoti iš priespaudos, siekti laisvės.

Tai keturių sporto žvaigždžių – A. Sabonio, Š. Marčiulionio, Rimo Kurtinaičio ir Valdemaro Chomičiaus kelias iš sovietinių kiemų, kuriuose jie užaugo, į pasaulines krepšinio arenas, informuoja „Lietuvos rytas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją