„Jau patys laukiame to čempionato, kiek čia galima treniruotis, - DELFI antradienį sakė rinktinės vyriausiasis treneris Darius Dikčius. – Galutinį dvyliktuką atrinkome pakankamai lengvai. Viską įvertinome, analizavome stipriąsias ir silpnąsias žaidėjų puses. Didelių problemų nebuvo. Aišku, tai yra nemalonus procesas, bet toks jau gyvenimas.“

Dėl paskutinės vietos ekipoje vilnietis Osvaldas Olisevičius (198 cm) nukonkuravo klaipėdietį Lauryną Lučinską (197 cm).

Netikėtai susirgo „centras“

Treneris D. Dikčius nenorėtų įvardinti konkrečių savo treniruojamos rinktinės lyderių.

„Svarbu ne lyderiai, o komanda. Negalėčiau išskirti, kad viena ar kita mūsų rinktinės grandis yra stipresnė, o kita - silpnesnė. Kažkokius savo trūkumus mes kompensuosime kovingumu. Negaliu išskirti ir nei vieno krepšininko. Vieneriose rungtynėse geriau sužaidžia vienas, kitose – kitas. Visi mūsų rinktinės žaidėjai gali „iššauti“, - DELFI paaiškino D. Dikčius.

Likus dviem dienoms iki Europos čempionato pradžios rinktinė patyrė netikėtą netektį.

„Mūsų pagrindinis vidurio puolėjas Ignas Ramašauskas (ūgis 208 cm, - DELFI) susirgo angina. Prieš pirmąsias turnyro rungtynes su rusais sumažėjo mūsų jėga ir ūgis po krepšiais. Jis, žinoma, pasveiks. Čia tokia dalia. Nuo traumų ir ligų niekas neapdraustas ir neapsaugotas“,- svarstė D. Dikčius.

Tikslas – medaliai

Lietuvos komandai šalies krepšinio federacija (LKF) iškėlė tikslą patekti į geriausiųjų trejetuką.

„Tam Lietuvos rinktinei reikia sėkmės. Nuo jos daug kas priklausys. Privalu įveikti laiptelį po laiptelio. Nuolat girdime: „auksas, auksas arba medaliai“.

Prieš tai reikia laimėti pirmas rungtynes, vėliau - antras, tada - trečias. Viską daryti - žingsnis po žingsnio. Kaip parodė turnyras Suomijoje, kur sužinojome savo lygį ir žaidėme praktiškai su stipriausiomis rinktinėmis, supratome, kad galime žaisti su visais ir juos nugalėti. Patekti į trejetą yra realūs šansai“, - prognozavo D. Dikčius.

B grupėje lietuviai žais drauge su Rusija, Lenkija ir Graikija, o geriausiai pažįstami priešininkai yra rusai.

„Su rusais žaidėme. Tai labai gera, visose grandyse stipri komanda, kurią sudaro universalūs krepšininkai. Per jaunimo olimpinį festivalį Tamperėje (Suomija) varžovus palaužėme tik ketvirtame kėlinyje. Su rusais tikrai sunku žaisti. O lenkų ir graikų nesame matę. Bus nepaprastai sunku. Varžovai jau žinos, ką mes galime aikštėje“, - kalbėjo lietuvių treneris.

Atsakomybė išaugo

Jaunučių rinktinė yra Lietuvos krepšinio priešpaskutinė viltis iškovoti šio sezono tarptautinių varžybų medalius.

„Mes to nesureikšminame. Tai, kad žaidžiame namuose yra ir privalumas, ir suteikia kažkokią papildomą atsakomybę. Sunku pasakyti, juk mūsų žaidėjų amžius – 16 metų. Kai esi gerai pasirengęs, niekas neturėtų trukdyti“, - įsitikinęs D. Dikčius.

Paskutinėse kontrolinėse rungtynėse mūsiškiai Kaune šeštadienį 87:56 sutriuškino Prancūziją ir pirmadienį 93:81 nugalėjo Italiją.

„Pasirengimui vienos nakties visada trūksta, gal ir norėtųsi dar kažką patobulinti, tačiau jau nebėra laiko verkšlenti. Kiek laiko turėjome, tiek išspaudėme maksimumą. Europos čempionatui esame pasirengę“, —pasakojo treneris D. Dikčius.

Lietuvos jaunučių rinktinės sudėtis: (žaidėjas, gimimo metai, ūgis):


Tauras Jogėla, 1993, 198 cm,
Vaidas Kariniauskas 1993, 196 cm,
Simonas Kymantas 1993, 204 cm,
Simonas Lekys 1993, 179 cm,
Tomas Lekūnas 1993, 194 cm,
Paulius Leščinskas 1993, 186 cm,
Mantas Mockevičius 1993, 188 cm,
Rokas Narkevičius 1993, 196 cm,
Osvaldas Olisevičius 1993, 198 cm,
Martynas Paliukėnas 1993, 180 cm,
Ignas Ramašauskas 1993, 208 cm,
Paulius Semaška 1993, 179 cm.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją