Treneris ir žaidėjai nesikeis.
Livio Proli, „Emporio Armani“ prezidentas
Užsitęsusios ir itin vėlai ketvirtadienio vakare Milane pasibaigusios Eurolygos rungtynės buvo sėkmingesnės Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams. Jie laimėjo 78:70 ir reabilitavosi po praėjusios savaitės mačo su Kazanės „Uniks“. Kur kas prastesnėje situacijoje – Mantas Kalnietis ir jo atstovaujama „Emporio Armani“.

„Vienas pralaimėjimas po kito, vienas po kito, tačiau niekas nesikeičia. Eurolygoje „Žalgiris“ Milano komandos nesėkmių seriją pratęsė iki aštuonių, tačiau J. Repeša ir toliau išsaugo klubo prezidento Livio Proli pasitikėjimą“, – po mačo stebisi Tuttosport.it.

Pasitikėjimas, bent jau kol kas – tikrai išsaugotas.

„Treneris ir žaidėjai nesikeis“, – pasibaigus mačui pareiškė L. Proli.

55-erių Kroatijos krepšinio specialistą italų žiniasklaida „tarkuoja“ jau kurį laiką – tiesioginės kritikos specialistas sulaukė ir po akistatos su žalgiriečiais.

Kaip pažymi „La Gazzetta Dello Sport“, pagrindinėmis „Žalgirio“ pergalės Italijoje priežastimis tapo neužtikrintas kroato vadovavimas komandai, keisti jo keitimai ir savalaikiai Artūro Milaknio tritaškiai – jų snaiperis pataikė keturis, po du trečiojo ir ketvirtojo kėlinių pradžiose.

„Galbūt šį kartą į Milano areną atvyko ir ne tokia turtinga, netgi mažiau talentinga komanda, tačiau protingai žaidusiam „Žalgiriui“ pakako resursų tam, kad pasinaudotų chaosu ir krize „Emporio Armani“ stovykloje.

Po priverstinės pertraukos trečiajame kėlinyje rungtynės tapo labai įtemptos – ypač kai už dvi technines pražangas buvo išvarytas Antanas Kavaliauskas. Tačiau ketvirtojo kėlinio pradžioje savo žodį tarė A. Milaknis, pataikęs dar du tolimus metimus iš eilės.

Tada J. Repeša palūžo, o jo keitimai netrukus „Žalgiriui“ apskritai leido įgyti didžiausią – 14 taškų pranašumą – mačo baigtis ir vėl buvo nulemta anksčiau laiko“, – pažymi „La Gazetta Dello Sport“.

Milano komandos biudžetas – 19 mln. eurų – Eurolygoje yra 6-as pagal dydį, o Kauno komandos (8 mln. eurų) – priešpaskutinis, 15-as. Eurolygos turnyro lentelėje „Emporio Armani“ (4/11) šiuo metu yra paskutinėje, 16-oje pozicijoje, o „Žalgiris“ (6/9) kol kas žengia 11-as.

Nors prieš rungtynes J. Repeša kalbėjo apie „būtiną laimėjimą, pakelsiantį komandos dvasią“, kroato žodžiai neišsipildė.

„Laukta ir planuota pergalė, kuri turėjo tapti tarsi nauja pasitikėjimo injekcija Milano komandai, taip ir neatkeliavo. „Žalgiris“ kontroliavo mačo tempą pirmoje pusėje, „Emporio Armani“ surengė spurtą trečiajame kėlinyje, tačiau ketvirtajame ir vėl subyėjo, o mačas baigėsi tradiciškai – pralaimėjimu. Nieko naujo“, – konstatuoja Pianetabasket.com.

„Mačas baigėsi taip, prie ko „Emporio Armani“ gerbėjai jau įpratinti – pralaimėjimu. Šį kartą varžovus svarbiomis akimirkomis patempė A. Milaknis, tačiau iš esmės nepasikeitė niekas. Lemiamu momentu Milano komanda tapo nevaldoma“, – konstatuoja Tuttosport.it.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)