Šis 14-metis 200 cm ūgio krepšininkas ne tik pūtė vieną po kito lietuvių metimus finale, bet ir tapo naudingiausiu viso turnyro žaidėju.

Aukštaūgis įmesdavo po 16,3 taško, atkovodavo po 12,4 kamuolio, atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus, blokuodavo po 2,9 metimo bei rinkdavo po 28,4 naudingumo balo.

Finale U. Garuba ir vėl buvo nepajudinama siena – jis pelnė 15 taškų, atkovojo 11 ir perėmė 4 kamuolius, blokavo net 10 metimų bei taip surinko trigubą dublį ir 33 naudingumo balus.

„Daug dalykų jį daro ypatingu krepšininku, tačiau labiausiai jis išsiskiria savo fizinėmis galimybėmis, žaidimo supratimu ir aikštelės matymu, – sakė rinktinės treneris Davidas Soria. – Visgi jam dar daug ką reikia tobulinti, nes jam tik 14 metų.“

Paklaustas, kur šiuo metu Madrido „Real“ ekipos jaunimo komandoje rungtyniaujantį žaidėją mato po penkerių metų, treneris atsakė:

„Šiandien jis yra geriausias žaidėjas Europos šešiolikmečių čempionate. Manau, kad tą patį jis gali pasiekti ir aštuoniolikmečių turnyre. Jeigu per artimiausius dvejus metus jis stipriai patobulės, manau, jo galimybėms nėra ribų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)