Kaip rašo Okdiario.com žurnalistas Nacho Atanesas, 32-ejų puolėjas iš Lietuvos viena koja jau yra ne „Real“ ekipoje, nors sutartis tarp krepšininko ir klubo galioja dar vieną sezoną.

„Karys gali palikti Madridą jau artimiausiomis savaitėmis“, – skelbia ispanai.

Pažymima, kad „Real“ klubo vadovus nuvylė įprastai patikimo lietuvio žaidimas antroje sezono pusėje, o ypač – Valensijos „Basket“ pralaimėtoje finalo serijoje, kurioje kaunietis buvo praktiškai nepastebimas.

Anot pranešimo, komandoje „Real“ vadovai labiau norėtų matyti švedą Jeffery Taylorą, su kuriuo sutartis galioti baigė po pastarojo sezono. Jau prieš savaitę kitas ispanų portalas AS skelbė, kad kitą sezoną „Real“ atstovaus tik vienas iš šių dviejų puolėjų.

Pranešama, kad galimybe įsigyti J. Mačiulį išreiškė ir keletas kitų Eurolygos klubų. Tarp jų – ir Kauno „Žalgiris“, kuriame lietuvis pradėjo savo karjerą Eurolygoje ir žaidė 2005-2009 m. Kitos dvi J. Mačiuliu susidomėjusios komandos – Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Atėnų „Panathinaikos“. Pastarojoje J. Mačiulis žaidė 2012-2014 m.

Visgi pats J. Mačiulis portalui 24sek.lt trumpai pareiškė, kad į „Žalgirį“ ar kitą komandą planų keltis neturi, šiuo metu atostogauja ir laukia Lietuvos rinktinės stovyklos.

Pats informaciją apie „Žalgirį“ paskelbęs N. Atanesas pažymi, kad didžiausias J. Mačiulio likimo klube šalininkas yra „Real“ treneris Pablo Laso, kuriam tinka lietuvio žaidimo stilius – apie kaunietį šis Ispanijos krepšinio specialistas visuomet atsiliepė tik gražiausiais žodžiais.

Tiesa, komandoje esant dideliam aukšto meistriškumo žaidėjų skaičiui, lietuvio laikas ant parketo visą laiką buvo gerokai apribotas, o tai gali būti viena iš priežasčių, dėl kurių 198 cm ūgio krepšininkas paliks „Real“ klubą.

Primename, kad „Žalgiris“ žaidėjų rinkoje šiame tarpsezonyje yra itin aktyvus. Kiek anksčiau įsigijęs sunkųjį krašto puolėją iš JAV Aaroną White'ą ir įžaidėją serbą Vasilije Micičių, praėjusį savaitgalį „Žalgirio“ klubas paskelbė sudaręs sutartis su dar dviem krepšininkais – amerikiečiais vidurio puolėju Brandonu Daviesu ir lengvuoju kraštu Royce'u O'Nealu.

Klubo direktorius Paulius Motiejūnas pirmadienį portalui BasketNews.lt teigė, kad daugiau legionierių „Žalgiris“ įsigyti neketina. Visgi su Lietuvos žaidėjais „Žalgiris“ dirba ir toliau – tą pačią dieną buvo paskelbta, kad klubas pratęsė sutartį su gynėju Pauliumi Valinsku.

Po praėjusio sezono Kauno klubą paliko prancūzas įžaidėjas Leo Westermannas, australas krašto puolėjas Brockas Motumas ir brazilas vidurio puolėjas Augusto Lima. Ekipoje neliks ir gynėjo Renaldo Seibučio, o Robertas Javtokas oficialiai baigė profesionalaus krepšininko karjerą.

Iš praėjusio sezono pagrindinės sudėties galiojančias sutartis toliau turi kanadietis Kevinas Pangosas, lietuviai Lukas Lekavičius, Artūras Milaknis, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas.

Komandą ir toliau treniruos Šarūnas Jasikevičius, su „Žalgiriu“ pratęsęs sutartį dviems sezonams.

J. Mačiulis pastarąjį sezoną Eurolygoje sužaidė 29 rungtynes (27 pradėjo starto penkete), jų metu ant parketo praleisdavo po 16,4 min., pelnė po 6,1 taško, atkovojo po 2,3 kamuolio, atliko po 0,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 7 naudingumo balus.

Ispanijos čempionate J. Mačiulis vidutiniškai žaidė po 16 min., pelnė po 4,8 taško ir rinko po 5,3 naudingumo balo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)