Atrodo, kad tuo „grizliai“ neapsiribos. Vakarų konferencijos pusfinalyje, kurioje jų varžovė yra taip pat jauna, ambicinga ir atletiška Oklahomos „Thunder“ komanda jau pirmose serijos rungtynėse be didesnio vargo įveikė ir juos. Antras - pralaimėjo, bet Memfio krepšininkai jau turi išsikovoję savo aikštės pranašumą.

„Būsiu atviras, tai greičiausiai buvo pirmos rungtynės per dešimt metų, kuriuose žmonės matė mus žaidžiančius“, - teigė Memfio klubo puolėjas Shane'as Battieras po pergalės prieš „Thunder“ ekipą. - Tai buvo pirmos mūsų rungtynės, kurias transliavo nacionalinė televizija. Aš beveik tikras, kad vis dar dauguma žmonių negalėtų išvardinti mūsų starto penketo“.

Per 16-a metų „Grizzlies“ komanda niekuo NBA lygoje neišsiskyrė. Šešis sezonus tragiškai atstovavo Vankuverio miestui, o 2001 metais persikėlė į Memfį.

Visus tris kartus, kai buvo patekę į atkrintamąsias varžybas, pralaimėjo seriją „sausu“ rezultatu 0:4. Tai buvo 2004, 2005 ir 2006 metais.

„Žmonės yra nustebę, kaip mes žaidžiame, bet mes tikrai - ne“, kalbėjo Zackas Randolphas. - Ekspertai neprognozavo mūsų pergalių ir mus tai glumino. Bet mes čia esame. Žaidžiame krepšinį ir jį žaidžiame kietai!“.

Z. Randolphas iš tiesų žaidžia „kietai“. Atkrintamose varžybose jis vidutiniškai pelno po 22,3 taško ir atkovoja po 9,3 kamuolio. Po įspūdingo puolėjo pasirodymo sekmadienio mače, kuomet pelnė 34 taškus ir atkovojo 10 kamuolių, „Thunder“ ekipos žvaigždė Kevinas Durantas puolėją pavadino geriausiu sunkiojo krašto puolėju lygoje.

„Grizliai“ taip pat turi puikų centrą Marką Gasolį. Visi manė, kad gegužės mėnesį iš Gasolių šeimos atstovų NBA žais tik vyresnysis brolis Pau, tačiau taip nenutiko.

Pirmiausia P. Gasolis turi pasirūpinti, kaip su Los Andželo „Lakers“ klubu įveikti Dalaso „Mavericks“ ekipos barjerą, o jį įveikus, pasirūpinti, kaip Vakarų konferencijos finale reikės stabdyti brolį Marcą.

„Jis neduoda man jokių patarimų. Jis dažniau klausinėja, kaip man pavyksta demonstruoti tokį žaidimą atkrintamosiose“, - atskleidė M. Gasolis.

Šis „centras“ savo darbą atlieka puikiai. Atkrintamosiose varžybose vidutiniškai pelno po 14,8 taško, atkovoja po 12,1 kamuolio. Ispanas gerokai pakėlė savo kainą, Memfis artėjančią vasarą turės patuštinti savo piniginę norėdami jį išsaugoti.

„Mes jaučiamės puikiai“, - mintimis dalinosi treneris R. Hollinsas. - Mums nerūpi tai, kad įveikėme komandą, kuri užėmė pirmą vietą Vakarų konferencijoje, mes į tai nesižvalgome. Tiesiog norėjom laimėt seriją ir tai padarėme. Dabar stengsimės laimėt ir šią seriją“.

Sh. Battieras daugiausiai Memfiui atidavęs krepšininkas iš dabartinės sudėties. Jis buvo naujokas, kai 2001–2002 metų NBA sezoną „Grizzlies“ baigė iškovoję 23 pergales ir patyrę 59 pralaimėjimus. Jis buvo šioje komandoje, kai pralaimėjo visas tris atkrintamųjų serijas. Vėliau jį iškeitė į Hjustona. Šiais metais Sh. Battieras sugrįžo.

„Mūsų fanai yra šalia mūsų“, - kalbėjo puolėjas, kai dar praėjusį penktadienį įveikė San Antonijaus „Spurs“ ekipą rezultatu 99:91. - Jie mus stipriai veikia, mes žaidžiame labai užsidegę. Malonu matyti, kai Memfio žmonės susivienija ir palaiko mūsų komandą“.

Kitos NBA Vakarų konferencijos pusfinalio rungtynės vyks gegužės 7d. (šeštadienį) Memfyje.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją