Pirmadienį apie savo sprendimą rinktis ne FIBA organizuojamą Čempionų lygos turnyrą, o Eurolygos rengiamas varžybas paskelbė Ispanijos klubai, o jų pavyzdžiu pasekti ketina ir Vokietijos, ir dalis Italijos klubų.

Nors oficialiai tai dar nėra patvirtinta, Italijos žiniasklaida praneša, kad trys didieji Vokietijos klubai – Berlyno ALBA, Bambergo „Brose Baskets“ ir Miuncheno „Bayern“ taip pat yra pasiryžę sudaryti trejų metų sutartis dėl dalyvavimo Europos taurėje.

Skelbiama, kad tą patį daryti nori ir trys Italijos komandos – Emilijos Redžo „Grissin Bon“, Sasario „Dinamo“ ir Trento „Aquila Basket“, nors šias komandas rinktis FIBA organizuojamą turnyrą spaudžia Italijos krepšinio federacija.

Kitą sezoną nauju formatu startuosiančioje Eurolygoje dalyvaus tik 16 komandų, iš kurių vienuolika yra pasirašiusios ilgalaikes, dešimties metų sutartis. Tuo metu Eurolygos rengiamose Europos taurės varžybose dalyvaus 24 ekipos. Oficialiai žaisti šiame turnyre jau sutiko Vilniaus „Lietuvos rytas“, Malagos „Unicaja“, Valensijos „Basket“, Las Palmo „Gran Canaria“, Atėnų AEK, Stambulo „Galatasaray“.

Eurolygos dalyviai: Maskvos CSKA, „Barcelona“, Madrido „Real“, Vitorijos „Laboral Kutxa“, Tel Avivo „Maccabi“, Kauno „Žalgiris“, Atėnų „Panathinaikos“, Pirėjo „Olympiakos“, Stambulo „Anadolu Efes“, Stambulo „Fenerbahce“ ir Milano „Emporio Armani“.

Kiti penki kelialapiai į stipriausią Europoje lygą atiteks VTB Vieningosios lygos, Ispanijos, Adrijos ir Vokietijos pirmenybių laimėtojams bei Europos taurės turnyro nugalėtojams.

Tuo metu FIBA Čempionų lygos varžybose turėtų varžytis 32 klubai, kuriems vien už dalyvavimą turnyre žadama skirti po 100 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją