Kaip skelbia įvykius krepšinio konflikte atidžiai sekantis eurohoops.net portalas, Eurolyga netgi pradėjo nuolaidžiauti FIBA organizacijai ir žada duoti sutikimą dėl rinktinių langų rudenį, žiemą ir vasarą, kuomet klubai turės išleisti savo žaidėjus į nacionalines komandas. Tačiau, savo ruožtu, Eurolyga nori, kad jos organizuojamuose turnyruose žaistų 40 stipriausių Senojo žemyno komandų.

Tuo metu FIBA netgi sutinka, kad Eurolyga savo turnyro dalyvių skaičių nuo 16 ateityje plėstų iki 24 komandų, tačiau yra griežtai nusistačiusi prieš Eurolygos organizuojamą Europos taurę, kurioje kitą sezoną turėtų žaisti ir Vilniaus „Lietuvos rytas“. Taip pat skelbiama, kad pagal ilgalaikį Eurolygos planą, padidinus šio turnyro dalyvių skaičių, iš Europos taurės ateityje į Eurolygą galėtų patekti net keturios geriausios komandos.

Tuo metu FIBA noras – absoliučiai perimti Europos taurės varžybų kontrolę į savo rankas. Trumpai tariant, tarptautinės federacijos atstovai Europos taurę nori jungti su savo organizuojama Čempionų lyga, arba reikalauja visiško šio turnyro eliminavo iš Europos krepšinio žemėlapio.

Būtent dėl Europos taurės kol kas ir kyla daugiausiai nesutarimų, o abi pusės negali rasti bendro ir šalis tenkinančio vardiklio. Kol kas nėra aišku, kaip ir ar pavyks susitarti, todėl ateityje laukia dar ne vienas derybų langas.

Savo oficialios pozicijos FIBA po susitikimo su Eurolyga dar neišdėstė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)