Prabėgus kelioms savaitėms po pirmojo FIBA Čempionų lygos turnyro finalo ketverto, kuriame triumfavo Tenerifės „Iberostar“ ekipa su Mariumi Grigoniu, turnyro vadovai susirinko į posėdį Šveicarijoje ir priėmė keletą svarbių sprendimų dėl varžybų ateities.

Nuspręsta sumažinti komandų dalyvių skaičių reguliariajame sezone nuo 40 iki 32. Iš šių komandų 24 gaus tiesioginius kelialapius į turnyrą, o dar 8 ekipos į jas pateks po atrankos varžybų.

Reguliariajame sezone bus suformuotos 4 grupės po 8 komandas. Pirmos keturios grupių ekipos pateks į aštuntfinalį, 5-6 vietas užėmusios ekipos varžybas tęs FIBA Europos taurėje.

Turnyro atrankos varžybos prasidės rugsėjo 19-ąją. Reguliarusis sezonas startuos spalio 10-ąją. Lapkričio mėnesį turnyre bus daroma dviejų savaičių pertrauka, o vasarį – net viso mėnesio pertrauka, nes tuo metu vyks atrankos į FIBA pasaulio čempionatą varžybos (nauja sistema). Finalo ketverto turnyras vyks kitų metų gegužės 4-6 dienomis.

Turnyro rengėjai nusprendė padvigubinti prizą FIBA Čempionų lygą laimėjusiai komandai. Už galutinę pergalę turnyre laimėtojams atiteks nebe 500 tūkst. eurų, o 1 milijonas eurų.

Primename, kad FIBA Čempionų lygos varžybas pradėjo rengti tik nuo pastarojo, 2016-2017 m. krepšinio sezono. Turnyre dalyvavo dvi Lietuvos komandos – Klaipėdos „Neptūnas“ ir Utenos „Juventus“. Abi jos įveikė grupių varžybų etapą, tačiau atkrintamosiose varžybose pralaimėjo jau pirmiems tekusiems oponentams.

Finalo ketverto MVP tapo lietuvis M. Grigonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją