„Man patiko dirbti su „Žalgiriu“, kuris praėjusį sezoną iškovojo tris titulus – Lietuvos ir Baltijos krepšinio lygų čempionatus bei Lietuvos krepšinio federacijos taurę. Tikėjausi, kad ir šį sezoną pavyks pasiekti gerų rezultatų.

Nepaisant to, kad buvau atleistas iš „Žalgirio“, noriu padėkoti (...) klubo savininkui V. Romanovui, klubo vadovams už suteiktą galimybę ir paramą dirbant su šia puikia komanda“, – dienraščiui „Kauno diena“ teigė E. Zouras.

– Šį sezoną „Žalgirį“ papildė ne vienas aukščiausio meistriškumo krepšininkas, bet komanda nežaidžia taip, kaip tikėtasi. Kodėl? – paklausėme E. Zouro.

– Treneriu dirbu jau 26-erius metus, esu daug patyręs ir nemažai pasiekęs. Manau, kad reikia vertinti ne tik tai, kas yra šiuo metu, bet ir žvelgti į priekį – tobulinti savo žaidimą laiko yra. Natūralu, kad dabar vienas rungtynes komanda pralaimi, kitas – laimi. Toks yra krepšinis, apskritai sportas.

– Ar ne per didelė rizika laukti, kol komanda įsižais?

– Kitos iškilios Europos komandos taip pat neišvengia nesėkmių, bet vėliau pasiekia puikių rezultatų, nes jų treneriai dirba ne vieną, o kelis ar net keliolika sezonų. Jei treneris paskubomis atleidžiamas iš darbo, negalima vienareikšmiškai vertinti jo kvalifikacijos.

– Kaip manote, ar seksis „Žalgiriui“ su nauju treneriu?

– Sunku prognozuoti. Galiu užtikrinti, kad visą gyvenimą liksiu „Žalgirio“ gerbėju ir ją palaikysiu. „Žalgiris“ užims labai svarbią vietą mano širdyje. Kaip ir Kaunas, kuriame gimė mano sūnus. (...) Neatmetu galimybės, gal kada nors dar grįšiu į „Žalgirį“, - „Kauno dienai“ sakė E. Zouros.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją