"Gavau daug teigiamų emocijų, nepaisant pralaimėjimo", – Krepsinis.net žurnalistui sakė buvęs žalgirietis, tris sezonus rungtyniavęs Kauno komandoje.

- Kaip vertinate rungtynes su "Žalgiriu"?

- Mes pralaimėjome, jie laimėjo. Galima sakyti, atidavėme rungtynes. Manau, kad lemiamos įtakos rezultatui turėjo atkovoti kamuoliai. Leidome žalgiriečiams atsikovoti kamuolių po mūsų krepšiu, pataikyti nesudėtingų metimų.

Tuo metu kai turėjome sužaisti protingai, sustabdyti žaidimą ir nepasiduoti skubėjimui, mums to padaryti nepavyko. Tuo tarpu atsibudo "Žalgirio" sirgaliai, šeimininkai patikėjo savo jėgomis ir iškovojo pergalę. Tokiose situacijose svečiams susigrąžinti pranašumą būna gana sudėtinga.

- Gal kai susikrovėte gana solidų pranašumą antrajame kėlinuke per anksti patikėjote pergale?

- Manau, kad ne. Neturėjome teisės patikėti pergale, nes žinojome, kad baigėsi "Žalgirio" kelionės ir krepšininkai po truputį atsigauna. Matėsi, kad jie gana neblogai dirbo aikštelėje. Dažniausiai būna sunku žaisti, kai susikrauni solidžią persvarą. Išeina, kad ne žaidi ir kovoji iš visų jėgų, o stengiesi išlaikyti persvarą, tarsi rankinis stabdis.

- "Prokom Trefl" žaidimas ėmė strigti, kai "Žalgiris" pradėjo žaisti greitesnį krepšinį. Kodėl?

- Kaip minėjau, žalgiriečiai kelis sykius sėkmingai užbaigė atakas ir atsigavo jų sirgaliai. Tada krepšininkai patikėjo savo jėgomis, ėmė žaisti energingiau, atsikovodavo kamuolių, nesunkiai užbaigdavo atakas. Tai buvo tarsi jų euforija.

- Dar tik antrosios Eurolygos rungtynės, tačiau gal jau galite pasakyti savo nuomonę apie šių metų "Žalgirį"?

- Išskyrus pirmąjį kėlinuką, "Žalgiris" žaidė kur kas geriau nei pirmąsias Eurolygos rungtynes Italijoje su "Vidi Vici" komanda. Kauniečiai demonstravo įvairiapusiškesnį žaidimą, pakankamai gerai užbėgdavo į puolimą, išnaudojo aukštesnius ir žemesnius krepšininkus. Kalbant apie bendrą Eurolygos kontekstą, kol kas dar sunku vertinti.

- Ar pritariate nuomonei, kad "Žalgiris" ir "Prokom Trefl" klubai kovos dėl penktosios Eurolygos A grupės pozicijos?

- Manau, kad kol kas galima vertinti komandas ir jų galimybes tik popieriniame variante. Kaip bus iš tikrųjų, pamatysime pagal komandų demonstruojamą žaidimą ateityje.

- Kaip manote, kokios didžiausios "Prokom Trefl" klubo problemos?

- Dvikovoje su "Žalgiriu" pamatėme visas savo spragas. Didžiausia mūsų problema – neatkovoti kamuoliai ir jėgos po krepšiu trūkumas. Nors turime pajėgių aukštaūgių, jie nesugebėjo tinkamai kovoti su kauniečiais. Gal žemesni krepšininkai ne visai gerai padėjo aukštesniems žaidėjams. Manau, kad taip pat turėtume žaisti įvairiapusiškiau ir ne taip banguotai.

- Kaip pats jautėtės sugrįžęs į Sporto halę?

- Gerai. Žaidžiant Lietuvoje adrenalinas liejasi per kraštus. Gal šiek tiek per daug ginčijausi su teisėjais, man tai nėra būdinga.

- Ar kas nors pasikeitė nuo tų laikų, kai žaidėte "Žalgiryje"?

- Viskas atrodo nepasikeitę. Kai įėjau į Sporto halę, atrodė, kad ta salytė pasidarė dar mažesnė. Tiek daug privažinėjus ir pamačius daugybę skirtingų arenų Sporto halė atrodo labai maža. Man – tai labai šilta salė, labai patinka čia žaisti. Juk tris sezonus Sporto halė buvo mano namų arena. Iš tikrųjų, gavau daug teigiamų emocijų.