Eurolyga yra tokia organizacija, kuri turi nuspręsti, kas čia yra „Žalgiris“. Ar „Žalgiris“ yra dėl to, kad turnyrui reikia 16 komandų ir 11 licencijų, ar jie nori, kad žalgiriečiai eitų ir kovotų dėl kažko?
Šarūnas Jasikevičius
Išvykoje žaidusi Kauno komanda pralaimėjo 86:92, o Š. Jasikevičiui labiausiai užkliuvo arbitrų pražangų traktavimas. Jei kauniečiai, arbitrų sprendimu, taisykles pažeidė 31 kartą, varžovams buvo sušvilpta gerokai mažiau pražangų – 20.

„Mes padarėme klaidų, žaidėjai visą laiką padarys klaidų. Aš neturiu jokių priekaištų dėl jų pastangų – jie krenta ant parketo, kabinasi. Tačiau Eurolyga yra tokia organizacija, kuri turi nuspręsti, kas čia yra „Žalgiris“. Ar „Žalgiris“ yra dėl to, kad turnyrui reikia 16 komandų ir 11 licencijų, ar jie nori, kad žalgiriečiai eitų ir kovotų dėl kažko realaus?“, – retoriškai Barselonoje klausė Š. Jasikevičius.

„Mes galėjome būti visai kitoje turnyro lentelės pozicijoje, nei esame dabar. Ir kalbu aš aišku apie ką – apie teisėjavimą. Eurolygoje jau eilę rungtynių mus taip baudžia, bet nesuprantu kodėl. Aš suprantu, kad yra kažkokia žvaigždė, ir kad yra kažkoks lietuvis ar mažiau žinomas kanadietis. Bet kai yra 2-3 švilpukai prieš CSKA ar „Fenerbahce“ komandą, jos gali tuos taškus dar „atlošti“. O mes to padaryti negalime. Ir Eurolyga turi nuspręsti, ar mes čia esame tam, kad kovotume sąžiningai, ar čia mes esame dėl skaičiaus“, – kalbėjo treneris.
Noriu pasakyti fanams, kad komanda dirbs ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų. Nes „Žalgiriui“ reikia pergalių.
Šarūnas Jasikevičius
Anot jo, jis nemato jokios organizacijos pagarbos Kauno ekipai.

„Aš nematau jokios pagarbos komandai. Ir nesuprantu, ką mes blogai darome. Mes turėsime dirbti ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų.

Taip, mes kažkur padarome klaidų, bet klaidų padarome visi, visi yra žmonės. Žaidėme gerai, bet negalime po tokios eilės švilpukų atsitiesti. Trečiajame kėlinyje, mums pirmaujant, baudos buvo švilpiamos 7-1. Ir aš nesuprantu, kodėl. Baudų skirtumas didžiulis. Labai svarbūs švilpukai ir namie žaidžiant su Tel Avivo, ir su Stambulo komandomis mus taip pat pakirto. „Žalgiris“ nebegali tylėti.

Skirtingai traktuojamos pražangos abiejose aikštės pusėse. Jeigu tik situacija „50 prieš 50“, visi sprendimai prieš „Žalgirį“. Ir tokiais svarbiais momentais! Galų gale, situacija yra tokia, kad turim 31 pražangą prieš 20. Eurolyga turi apsispręsti“, – tęsė specialistas.


Anot jo, jis ir klubas kreipsis į Eurolygą dėl situacijos analizės.

„Mes siųsime video Eurolygai, bandysime kažką daryti. Čia yra standartinė situacija ir aš noriu pasakyti fanams, kad komanda dirbs ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų. Nes „Žalgiriui“ reikia pergalių. Švilpukų skirtumas yra didžiulis. „Žalgiris“ yra agresyvi komanda, tačiau mes už tai jokių nuopelnų negauname. Kiekvienas švilpukas mums yra aukso vertės ir mes dėl to kenčiame“, – pažymėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (270)