Po šios stovyklos ESPN žurnalisto Chado Fordo NBA naujokų biržos šaukimų reitinge D. Sabonis iš 12-os smuktelėjo į 15-ą vietą.

„Sabonis, lygiai taip pat kaip Benas Simmonsas (prognozuojamas pirmas šaukimas – Krepšinis.lt) nepasirodė stovykloje. Toks sprendimas privertė daugelį NBA lygos vadovų kilstelėti antakius. Simmonsą jie gali suprasti. Bet Sabonis?“, – niekaip tokio žingsnio nesuprato NBA analitikas.

„Spekuliuojama, kad jis sulaukė kažkurios komandos, turinčios šaukimą pirmame rate, garantijų, jeigu atsisakys dalyvauti stovykloje. Jeigu per artimiausias kelias savaitės neišvysime Sabonio jokiose treniruotėse, ši spekuliacija taps solidžia“, – susidariusią situaciją vertino Ch. Fordas, kuris pabrėžė, kad 211 cm ūgio legendinio Arvydo Sabonio sūnus savo pavardę veikiausiai išgirs antrajame NBA naujokų biržos dešimtuke.

Prestižinėje stovykloje, kurią D. Sabonis praleido, NBA klubų atstovai žaidėjus išnarsto tiesiog po kaulelį. Pratimais ir testais tikrinamos žaidėjų fizinės savybės, interviu būdu – psichologija, matuojamas visiškai tikslus žaidėjų ūgis su batais ir be jų, išskėstų rankų plotis, vertinami kamuolio varymo įgūdžiai ir kiti elementai.

Įprastai po šios stovyklos potencialiems naujokams paliekama dešimt dienų galutinai nutarti, ar dalyvauti biržoje, tačiau D. Saboniui tai jau negalioja. Sutartį su agentūra sudaręs lietuvis dėl pasikeitusio statuso į NCAA sugrįžti nebegalės.

„Kad jis žais NBA, aš net neabejoju. Ir jei nebus 15-uke, tai jį pašauks vėliausiai 17-ą. Tokia mano prognozė. Tas vaikis to nusipelnė, kad tik nebūtų traumų ir kitų negandų“, – lietuvio perspektyvas NBA naujokų biržoje kalbėdamas su Krepšinis.lt įvertino garsus Lietuvos krepšinio agentas Virginijus Bulotas.

2016 metų NBA naujokų biržą Brukline vyks naktį iš birželio 23-iosios į 24-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)