Aš netgi negaliu pasakyti, kuriuo jo žaidimo aspektu likau labiau sužavėtas – rezultatyvumu ar atkovotų kamuolių skaičiumi.
Kevinas Willardas, „Pirates“ treneris
Pirmosiose „Kovo beprotybės“ rungtynėse Gonzagos „Bulldogs“ komanda su D. Saboniu 68:52 nugalėjo ir iš varžybų eliminavo pajėgesne laikytą „Seton Hall Pirates“ ekipą, o starto penkete rungtynes pradėjęs lietuvis per 35 min. surinko dvigubą dublį. Jis pelnė 21 tašką (9/19 dvitaškiai, 0/1 tritaškis, 3/4 baudos) ir atkovojo 16 kamuolių. Taip pat Domantas atliko 4 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus, 5 kartus suklydo ir išnaudojo 5 pražangų limitą.

„Aš manau, kad šių rungtynių baigčiai jis padarė labai didelę įtaką. Aš netgi negaliu pasakyti, kuriuo jo žaidimo aspektu likau labiau sužavėtas – rezultatyvumu ar atkovotų kamuolių skaičiumi. Mes stengėmės, kovojome, tačiau akivaizdu, kad jis buvo fiziškai geriau pasirengęs, nei mes matėme vaizdo įrašuose“, – po mačo pripažino „Pirates“ treneris Kevinas Willardas.

Treneriui pritarė ir pralaimėjusiųjų lyderis, tačiau „Bulldogs“ visiškai įstrigęs gynėjas Isaiah Whiteheadas.

„Puikus žaidėjas, jau dabar puikus žaidėjas... Jis pelnė taškus iš po krepšio, jis dominavo po lenta. Prieš jį turime nusiimti kepures. Jis sužaidė beprotiškai geras rungtynes“, – kalbėjo amerikietis, pats pelnęs 10 taškų, tačiau realizavęs vos 4 metimus iš 24 iš žaidimo ir pro šalį prametęs visus 10 tritaškių.

Iš paties D. Sabonio veido po rungtynių nedingo santūri šypsenėlė, tačiau 19-metis lietuvis pripažino, kad šios rungtynės jam buvo labai sunkios.

„Visa savaitė buvo komplikuota ir nelengva. Turėjau temperatūros, skaudėjo gerklę, tačiau bandžiau kovoti nepaisydamas visų nesklandumų. Fiziškai tai buvo sunkus mačas. Varžovai kovojo kietai, naudojo fizinę jėgą. Tačiau man tai visai patiko ir pamėginau išnaudoti savo privalumus“, – kalbėjo Domantas. – Apskritai tai yra bendra komandos pergalė. Stengėmės dirbti gynyboje, priversti varžovus mesti sunkius dvitaškius ir tai pasiteisino.“

„Bulldogs“ treneris Markas Few po mačo neslėpė pasitenkinimo.

„Mes ruošėmės fiziškai sunkioms grumtynėms ir džiaugiuosi, kad planas pasiteisino“, – pažymėjo krepšinio specialistas.

Paklaustas, kaip vertina D. Sabonio tobulėjimą ir jo įtaką „Bulldogs“ žaidimui, strategas lietuviui negailėjo pagyrų.

„Kai mes dėl traumos praradome Przemyslawą Karnowskį (216 cm ūgio vidurio puolėjas iš Lenkijos, – Krepšinis.lt), praradome didžiulę jėgą po krepšiu ir vieną labiausiai patyrusių komandos žaidėjų. Tačiau Domantas daro viską, kad kompensuotų šią netektį. Praėjusį sezoną Domo minutes aikštelėje limituodavo problemos dėl pražangų, tačiau jis padarė milžinišką pažangą. Jis pataiko, jo kojos dirba puikiai. Jis nuostabiai kovoja dėl kamuolių – manau, kad geresnio kovotojo po lenta aš nesu treniravęs, o gal ir apskritai matęs visame koledžų krepšinyje. Jis žengia į priekį“, – kalbėjo treneris.

Kita „buldogų“ varžovė bus trečia pagal reitingą Vidurio Vakarų (Midwest) divizione „Utah Runnin' Utes“ komanda, kurios garbę gina 213 cm ūgio austras Jakobas Poeltlas.

NCAA krepšinį nušviečianti JAV žiniasklaida jau dabar laukia dviejų europiečių – D. Sabonio ir J. Poeltlo tarpusavio mūšio, kuris įvyks kovo 19-ąją.

„D. Sabonis vedė Gonzagą į pergalę ir rengiasi dvikovai su Jakobu Poeltlu. Tai bus rungtynės, kurias reikia pamatyti per televiziją, tai bus įsimintinas reginys“, – ragina sports.yahoo.com.

Visgi pats Domantas šios akistatos stengiasi nesureikšminti, nors pažymi, kad varžovų aukštaūgis – galinga jėga po lenta.

„Šiam mačui ruošiuosi kaip kitoms eilinėms rungtynėms. Tačiau reikia pripažinti, kad Jakobas – labai geras, netgi nepaprastai talentingas žaidėjas. Esu žaidęs prieš jį anksčiau. Aš žinau, koks jis yra geras ir aš turėsiu rimtai padirbėti“, – kalbėjo lietuvis.

Visgi, kaip besibaigtų antrosios „buldogų“ rungtynės „Kovo beprotybėje“, D. Sabonis šiame NCAA sezone jau sugebėjo atsiskleisti visu gražumu.

„Lietuvos krepšinio legendos ir „Krepšinio šlovės muziejaus“ nario Arvydo Sabonio sūnus Domantas pateisina lūkesčius. Jis dar kartą parodė, kaip tobulėja“, – konstatuoja denverpost.com.

Round 2 we are coming for you#UnitedWeZag pic.twitter.com/PHEBsSRlVl

— Gonzaga Basketball (@ZagMBB) March 18, 2016

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)