„Aišku, jis gali prisijungti prie rinktinės ir be klubo. Yra ir toks variantas, apie kurį su juo taip pat kalbėjome. Dabar sunku kažką pasakyti, bet svarbiausia, kad jis nori žaisti, o daugiau detalių turėtų paaiškėti šią savaitę“, – dar pirmadienį Krepšinis.lt kalbėjo Lietuvos rinktinės vairininkas.

Tuomet jis labiausiai nuogąstavo, kad lietuvio situaciją gali pakeisti naujasis klubas, kuris 213 cm ūgio aukštaūgiui galėtų „rekomenduoti“ nežaisti Europos čempionate. Tiesa, pats D-Mo birželio pabaigoje pripažino, kad antrus metus ant to paties grėblio lipti nėra pasiruošęs, todėl šiemet rinktinė jam – prioritetas.

Kaip skelbia 24sek.lt, D. Motiejūnas jau ieško bilietų ir prie tautiečių stovykloje Palangoje ketina prisijungti kitą savaitę. Tačiau kelionės į gimtinę planus galėtų kiek pakoreguoti ir sulauktas pasiūlymas iš NBA klubo.

Kad ir kaip bebūtų, oficialus kauniečio sprendimas žaisti Europos čempionate turėjo kaip reikiant pradžiuginti D. Adomaitį, kuris šiemet turės verstis be Pauliaus Jankūno, o ir Domanto Sabonio likimas kol kas nėra aiškus.

„Su Oklahoma buvo viskas suderinta, tačiau dabar visas derinimas vyksta iš naujo, o ir tos komunikacijos nėra tokios greitos kaip norėtųsi. Pirmiausia reikia gauti oficialią klubo poziciją, kurios dar nesame sulaukę“, – rankomis skėsčiojo specialistas.

Atsakymų dėl susidariusios situacijos neturėjo ir LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas. Tiesa, vienas šalies krepšinio vadovų panikuoti neskubėjo.

Pernai rinktinę į klubo paieškas iškeitęs D. Motiejūnas ant parketo pirmą kartą žengė tik po Naujųjų metų, tačiau sezonas Naujojo Orleano „Pelicans“ gretose nebuvo tobulas, nors pats krepšininkas jį įvertino teigiamai.

Vilkėdamas „Pelicans“ marškinėlius lietuvis spėjo sužaisti 34 reguliariojo sezono rungtynes, per kurias vidutiniškai rinko 4,4 taško ir 3 atkovotus kamuolius.

D. Motiejūnas nacionalinės komandos marškinėlius apsivilks po trejų metų pertraukos. Iki šiol jis rinktinei atstovavo taip pat du sykius – 2013 metų Senojo žemyno pirmenybėse pasidabino sidabro medaliu, o 2014-ųjų pasaulio čempionate kartu su komanda finišavo ketvirtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)