Analizuoti „Žalgirio“ žaidimo neleidžia nuolatinės permainos

Kauno arenoje svečiuosis tiesioginiai „Žalgirio“ konkurentai – Bambergo „Brose Baskets“ krepšininkai (1/2). Būtent Vokietijos čempionai kol kas užima poziciją, garantuojančią paskutinį kelialapį į kitą etapą.

„Be abejonės, šios rungtynės yra itin reikšmingos abiems klubams“, – neslėpė Bambergo komandos vyriausias treneris iš JAV Chrisas Flemingas, trečiadienį su auklėtiniais atvykęs į Lietuvą.

Nors „Žalgiris“ šį sezoną nukentėjo ir nuo dar kuklesnio kalibro ekipų, „Brose Baskets“ vairininkas tvirtino, kad kauniečiai vis vien bus artėjančio mačo favoritai.

„Galbūt dabar, pakeitus trenerį, „Žalgiris“ susiduria su nesklandumais, bet aš neabejoju, kad kauniečiai bus pasiruošę. Man nesvarbu, kokie yra „Žalgirio“ rezultatai – Lietuvos čempionai vis tiek turi labai gerą komandą“, – teigė Ch. Flemingas.

Tiesa, amerikietis pripažino, kad šiuo metu sunku kalbėti apie Kauno klubo, kurio vairą vos prieš savaitę perėmė Aleksandras Trifunovičius, žaidimo braižą.

„Rengdamiesi šiam mačui, daugiausiai dėmesio skyrėme mūsų pačių žaidimui, nes kol kas sunku susidaryti tikrąjį naujo vyriausiojo trenerio vadovaujamo „Žalgirio“ žaidimo vaizdą“, – kalbėjo specialistas.

Amerikietiškas branduolys

„Brose Baskets“ vežimą į priekį Eurolygoje tempia Ch. Flemingo tautiečiai, kurių Vokietijos ekipoje yra net penki. Casey Jacobsenas, Juliusas Jenkinsas, Brianas Robertsas, Marcusas Slaughteris ir Anthony‘is Tuckeris kartu pelno du trečdalius komandos taškų.

Pasak trenerio, svarbiausius vaidmenis ekipoje patikėti amerikiečiams jį verčia ekonominiai klubo pajėgumai.

„Geri žaidėjai iš Europos mums yra pernelyg brangūs, o į krepšininkų pasus Vokietijoje niekas nesižvalgo. Bet nemanau, kad būtų teisinga sakyti, jog mūsų komanda remiasi amerikietiška krepšinio filosofija. Aš pats visą savo karjerą praleidau Europoje, todėl mūsų žaidimo stilių veikiau pavadinčiau Bambergo filosofija“, – aiškino strategas,
Vokietijoje dirbantis daugiau nei dešimtmetį.

Kaune Ch. Flemingui ant komandos atsarginių suolelio truks vienintelio traumą besigydančio gynėjo Maurice‘o Stuckey, kuris šiame sezone dar nesužaidė nei vienerių Eurolygos rungtynių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją