Nors ir pralaimėjus Turkijos taurės čempionams, kiekvienam žalgiriečiui buvo įteiktas atminimo medalis, o komandai atiteko gražuolė taurė. Be amerikiečių rungtyniavusio „Žalgirio“ neblogu žaidimu buvo patenkinti tiek Muglo universiteto salėje susirinkę sirgaliai, tiek ir komandos trenerių štabas.
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai

Rungtynes „Žalgiris“ pradėjo tokiu startiniu penketu: Vaidas Kariniauskas, Artūras Milaknis, Siimas-Sanderis Vene, Donatas Tarolis ir Robertas Javtokas.

Kaip ir įprasta pirmosioms rungtynėms, jų pradžioje kauniečių puolimas šiek tiek streikavo. Nors žalgiriečiai neklydo, jų metimai skriejo pro šalį, kol galiausiai A.Milaknis pataikė tritaškį (3:6). Kamuolį perėmęs V. Kariniauskas puikiai žaidė greitame puolime ir sukūrė progą D. Taroliui, o šiuos žaidėjus pakeitę Lukas Lekavičius ir Darius Songaila pridėjo dar 3 taškus – 8:13. Į aikštę žengęs Artūras Gudaitis iškart pasižymėjo dvitaškiu, bet „Karsiyaka“ dukart pataikė iš toli – 10:19. Kiek vėliau greitą ataką užbaigė Tomas Dimša, tritaškį iš kampo smeigė Vytenis Lipkevičius, o Darius Songaila su pirmojo kėlinio pabaigos sirena švelnino skirtumą – 17:23.

Antrąjį kėlinį galingu dėjimu per varžovo galvą pradėjo A. Gudaitis, bet turkai atsakė 4 taškais. Tada žalgiriečiai net 4 minutes varžovams neleido pelnyti nė taško. Tiesa, puolime po 2 taškus surinko tik D. Songaila ir Edgaras Ulanovas – 23:27. „Karsiyaka“ baudų metimais nutraukė tylą, tačiau nesulaikė „2+1“ ataką užbaigusio A. Milaknio. Puikiai rungtyniavo ir L. Lekavičius, ne tik pelnęs 2 taškus, bet ir idealiu perdavimu suradęs Martyną Echodą, kuris išlygino rezultatą (32:32). Po turkų minutės pertraukėlės jie surinko 7 taškus be atsako. Užtat paskutinė antrojo kėlinio ataka „Žalgiriui“ susiklostė puikiai: po derinio du prieš du R. Javtokas pelnė taškus po L.Lekavičiaus perdavimo, prametė baudą, bet mažasis L. Lekavičius atkovojo kamuolį puolime ir su sirena pelnė savo šeštąjį tašką – 36:39.

Pirmoji ataka trečiajame kėlinyje pasibaigė kurioziškai. S. Vene bandė perduoti kamuolį T. Dimšai, bet... pataikė tritaškį, išlyginusį rezultatą (39:39). Lyg užvestas šio epizodo S.Vene pelnė dar 4 taškus, tiek pat pridėjo V. Kariniauskas, dar ir atlikęs rezultatyvų perdavimą T.Dimšai – 49:51. V. Kariniauskas ir toliau rungtyniavo pagirtinai – jis atliko šeštąjį ir septintąjį rezultatyvius perdavimus, kuriuos E. Ulanovas pavertė tritaškiu, o D.Songaila – dvitaškiu. Kamuolį puolime atkovojęs D. Songaila pirmą kartą išvedė „Žalgirį“ į priekį (57:56), bet likus žaisti 10 sekundžių trečiajame kėlinyje turkų teisėjai Dariui skyrė nesportinę ir komandai – techninę pražangas, kurios visgi virto tik 2 taškais – 57:58.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje žalgiriečiai kelias minutes taškų nepelnė (57:63). Tylą nutraukė A. Gudaičio ir T. Dimšos metimai iš po krepšio ir V. Lipkevičius tritaškis – 64:65. Visgi du tritaškius pataikę „Karsiyaka“ amerikiečiai truktelėjo turkų komandą į priekį. Ją stabdyti bandė D.Songailos perdavimą taškais pavertęs A. Gudaitis ir tritaškį smeigęs L.Lekavičius (70:74). Per paskutines 2 minutes pasižymėjo D. Songaila, R. Javtokas, S. Vene ir T. Dimša, tačiau nė vienas metimas nesumažino deficito mažiau nei iki 4 taškų. Pirmąsias draugiškas rungtynes žalgiriečiai pralaimėjo rezultatu 80:87.

„Žalgiris“: Darius Songaila 11, Aartūras Gudaitis 9 (7 atk. kam.), Simas Sanderis Vene 9, Lukas Lekavičius 9 ( 6 rez. perd.), Tomas Dimša 8, Robertas Javtokas 7, Aartūras Milaknis 6, Vytenis Lipkevičius 6, Edgaras Ulanovas 5, Vaidas Kariniauskas 4 (10 rez. perd.), Donatas Tarolis 3, Martynas Echodas 3 taškai. Laurynas Birutis taškų nepelnė.

Darius Songaila

Šarūnas Jasikevičius

Robertas Javtokas ir Juanas Palaciosas

Šarūnas Jasikevičius

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)