A. Trifunovičius teigia, kad dabar svarbiausia sustyguoti komandinį žaidimą.

„Kol kas dar ankstoka daug kalbėti. Žinote, kai žiūri iš šalies viskas atrodo kitaip – geri žaidėjai, garsios pavardės. Tačiau dabar viską reikia sudėlioti į gražų vaizdą. Komanda turi potencialo, komanda gera, tačiau dabar ji nedemonstruoja tokio žaidimo, kokį galėtų. Kodėl – kol kas anksti aiškinti. Surinksiu visą reikiamą informaciją ir kaip galima greičiau stengsiuosi taip surikiuoti žaidimą, kokio tikisi sirgaliai“, - trečiadienį kalbėjo serbas.

A. Trifunovičius atvykęs į Kauną nerado besišypsančių žaidėjų. Treneris viliasi šią situaciją pakeisti.

„Pamačiau žmones, kurie nesišypsojo. Man tai nepatinka – aš mėgstu, kai žmonės šypsosi. Reikia galvoti, kad dirbame ne sunkų darbą, o tą darbą, kuris teikia malonumą. Manau, mes visi mėgstame savo darbą. Dabar atvertėme naują puslapį ir reikia eiti į priekį“, - sakė naujasis „Žalgirio“ strategas.

„Mes tikrai netrykštame gera nuotaika, nes rezultatai ir žaidimas kol kas netenkina. Tikimės, kad naujasis treneris įneš naujų vėjų – visi stengsis pasirodyti, įrodyti savo vertę. Neteko dirbti su šiuo treneriu, tačiau girdėjau, kad jis griežtas. To mums dabar ir reikia“, - teigė „Žalgirio“ kapitonas Robertas Javtokas.

Tuo metu A. Trifunovičius atsisako kalbėti apie dažną trenerių kaitą Kauno klube, ar galimą jo savininko verslininko Vladimiro Romanovo kišimąsi į trenerių darbą.

Taip pat serbas nesileido į kalbas apie garsiai išsakytas viltis patekti į Eurolygos finalinį ketvertą.

„Tikslai gali būti objektyvūs ir ne. Mums dabar svarbiausia yra pergalės. Mes turime rasti būdą, kaip laimėti. Dabar tai mūsų pagrindinis tikslas. Aš čia atvykau, kad padaryčiau viską, ką galiu geriausio“, - tikino strategas.

Prie „Lietuvos ryto“ vairo stovėjęs serbas nesureikšmina bei profesionaliai vertina tai, kad perėjo į Vilniaus klubo aršiausių varžovų pusę. A. Trifunovičius vylėsi, kad tokį patį požiūrį demonstruos ir fanai.

„Tikiuosi, kad sirgaliai ateis ir palaikys savo mylimą komandą. Štai ko aš tikiuosi. Manau, jie turi teisę būti laimingais ar piktais. Bet manau, kad bet kokiu atveju jie turi palaikyti „Žalgirį“ - nemanau, kad bent vienas atėjęs į areną linki „Žalgiriui“ blogo. Girdėjau, kad „Žalgirį“ palaikė 9 tūkst. žmonių ir jie salę paliko nusivylę. Tačiau tikiuosi, kad mes sulauksime palaikymo, nes mums jo reikia. Tuo pačiu tikiuosi, kad mes jiems suteiksime progą džiaugtis“, - sakė treneris.

Visgi A. Trifunovičius nesižarsto nepasvertais pažadais.

„Laikas yra ne mūsų pusėje. Aš esu pasiruošęs dirbti, tačiau nieko nežadu. Aš neturiu stebuklingos lazdelės ir nesakau, kad viskas bus puiku. Aš negaliu pažadėti, kad rytoj švies saulė. Mes tiesiog stengsimės“, - kalbėjo serbas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją