"Maccabi" rungtynes pradėjo taip greitai ir staigiai, kad mums reikėjo laiko, jog galėtume prie to prisitaikyti, - po susitikimo kalbėjo "Žalgirio" strategas Antanas Sireika. - Šį kartą varžovai susikoncentravo ties žaidimu baudos aikštėje ir kova dėl atšokusių kamuolių, kadangi dėl šių priežasčių jie praėjusią savaitę nusileido Bolonijos "Skipper".

Tačiau A.Sireika nebuvo nusivylęs savo komanda: "Žalgiris" išlieka viena stipriausių komandų, gali iškopti į "Top-16" ir kautis su tokiomis pajėgiomis ekipomis kaip "Barcelona" ar "Maccabi".

Paklaustas, ką mano, jog po didžiosios pertraukos į aikštę nebuvo išbėgęs lietuvis Šarūnas Jasikevičius, "Žalgirio" vyriausiasis treneris atsakė: "Manau, jog Pini Gershonas ("Maccabi" vyr. treneris - aut. past.) neleido Jasikevičiaus į aikštę dėl jo blogo sprendimo antrojo kėlinuko pabaigoje, po kurio Tanoka Beardas pelnė 2 taškus su bauda".

"Negalima išlaikyti tokio greičio visų 40 minučių metu, taigi susikoncentravome į pergalę, - po mačo kalbėjo "Maccabi" treneris Pini Gershonas. - Nors kai kurie mūsų sirgaliai švilpė, jaučiausi laimingas iškovojęs pergalę. Yotamas Halperinas sužaidė keletą labai sėkmingų minučių. Visi aikštėje pasirodę žaidėjai įdėjo savo indėlį, kurio reikėjo pergalei".

Netylėjo ir vakarykščio mačo "Žalgirio" duobkasys Maceo Bastonas, kurio dėka žydai susitikimo pradžioje pabėgo į priekį, o pastarasis amerikietis keletą kartų žiūrovus linksmino įspūdingais dėjimais į krepšį ir visiškai nebijojo atakuoti per aukštaūgį Arvydą Sabonį.

"Rungtynes pradėjome labai galingai, o į jas įvedėme ir savo sirgalius, - kalbėjo M.Bastonas. - Šitaip nebuvau palaikomas savo sirgalių nuo pat koledžo laikų. Praradome savo jėgą tik dėl didžiosios pertraukos, nebuvome nervingi reikiamu momentu. Iš Maskvos CSKA ekipos išmokome išlikti įsitikinusiais pergale iki pat pabaigos".

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją