Viso savaitgalio metu Kauno krepšinio centro treneriai, dalinosi žiniomis su Suomijos specialistais ir vedė 5 seminarus.

Po seminarų abiejų šalių specialistai diskutavo apie Suomijos krepšinio aktualijas. Kaip treneriams pavyko sužinoti, dėmesys ir susidomėjimas krepšiniu Suomijoje, po šį rudenį Lietuvoje vykusio Europos krepšinio čempionato, labai stipriai išaugo. Vienas iš tai sąlygojančių veiksnių buvo neįprastai aukšta Suomijos rinktinės užimta 9-a pozicija.

Tai suprasdami, „Topiolan Espoo Honka“ klubo specialistai stengiasi plėsti savo krepšinio akiratį, ieškodami partnerių ir kviesdami juos į šalį pasidalinti supratimu ir žiniomis apie krepšinį.

Tačiau visgi, kaip ir ankščiau, taip ir šiuo metu, pagrindinė problema Suomijos krepšinyje išlieka ta pati – žaidėjų selekcija, nes daug vaikų pasirenka sportuoti kitą, populiariausią sporto šaką valstybėje – ledo ritulį.

„Sabonio krepšinio centras“ džiaugiasi, jog gali prisidėti prie krepšinio vystymo Suomijoje ir laukia kito bendro seminaro.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją