Kol kas aišku viena – D. Sabonis tikrai netaps aukščiausiai pašauktu „Bulldogs“ komandos krepšininku. Prognozuojama, kad D. Sabonis bus pašauktas nuo 7-tojo iki 20-tojo šaukimo. Tačiau svarbiau yra tai – „saboniukas“ turi milžinišką potencialą tapti geriausiu Gonzagos universiteto žaidėju NBA, rašo „CBS Sports“.

Aukščiausiai „Bulldogs“ istorijoje naujokų biržoje buvo pašauktas Adamas Morrisonas – jį 2006-aisiais metais trečiuoju šaukimu pasikvietė tuometinė Šarlotės „Bobcats“ ekipa.

Tačiau puolėjo karjera nesusiklostė – Šarlotėje jis praleido tik dvejus metus, o vėliau persikėlė į Los Andželo „Lakers“ ekipą. Ir nors su pastarąja du kartus tapo NBA čempionu, A. Morrisonas nuo suolo beveik nepakildavo.

2010-aisias A. Morrisonas buvo atleistas, o kitais metais papildė Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipą, kurioje nesužaidė net sezono. Po to amerikietis persikėlė į Stambulo „Besiktas“, kur taip pat neužsiliko bei 2012-aisias, būdamas 27-erių apskritai baigė profesionalaus krepšininko karjerą.

Tačiau yra ir sėkmės istorijų. Pavyzdžiui, 2005-aisiais į stipriausią pasaulio lygą atėjęs Ronny Turiafas NBA rungtyniauja septintą sezoną ir yra pakankamai stabilus atsarginis žaidėjas.

Arba Kelly Olynykas. 213 cm ūgio kanadietis prieš trejus metus buvo pašauktas 13-tuoju šaukimu ir iki šios dienos dar žaidžia Bostono „Celtics“ komandoje, kurioje atlieka svarbų vaidmenį.

Tad į kurį „Bulldogs“ krepšininką labiausiai panaši yra Arvydo Sabonio atžala Domantas?

Žiūrint į kūną, D. Sabonis labiausiai primena R. Turiafą. 2005-aisiais, pirmaisiais savo metais NBA R. Turiafo ūgis buvo beveik toks pats, koks 2015-aisiais buvo lietuvio.

Būtent tvirtas kūnas bei žaidimo stilius leido R. Turiafui NBA išsilaikyti septynis sezonus. Jis yra pavyzdys krepšininko, kuris yra puikiai įvaldęs porą judesių bei supranta savo rolę komandoje.

Tačiau kalbant apie statistinius rodiklius, D. Sabonis žaidžia kaip Austinas Daye. Atstovaudamas „Bulldogs“ amerikietis vidutiniškai pelnydavo po 11,6 taško ir atkovodavo po 5,8 kamuolio.

Gonzagos komandoje jis buvo vienas geresnių žaidėjų, tačiau buvo nepastovus. Nors A. Daye ir buvo pašauktas 15-tuoju šaukimu, NBA jis neužsiliko ir laimės ieškoti išvyko į užsienį.

Vis dėlto D. Saboniui prognozuojamas R. Turiafo likimas. Vidurio puolėjas vis dar žaidžia bei vidutiniškai per savo karjerą aikštelėje praleidžia po 17 minučių. Tačiau nėra abejonių, kad D. Sabonis turi visas galimybes tapti dar geresniu krepšininku.

„CBS Sports“ spėja, kad lietuvis NBA praleis 12 metų, iš kurių septynerius žais starto penkete. Per savo karjerą D. Sabonis vidutiniškai pelnys po 10 taškų, atkovos po 7 kamuolius bei atliks po 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

NBA naujokų birža įvyks birželio 23-iąją dieną Brukline.

Gonzagos krepšininkai, nuo 2000-ųjų išgirdę savo pavardę naujokų biržoje:

2013: Kelly Olynykas (13)

2012: Robertas Sacre (60)

2009: Austinas Daye (15)

2006: Adamas Morrisonas (3)

2005: Ronny Turiafas (37)

2004: Blake‘as Steppas (58)

2004: Danas Dickau (28)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)