Kaip pabrėžė teisėjų kolegija, Kauno apygardos teismas padarė klaidą ir priteisė 14 Lt didesnę sumą.

Be to, Kauno „Žalgiris“ privalės sumokėti 5 proc. dydžio metines palūkanas, bylinėjimosi išlaidas. Tiesa, klubas atgaus dalį sumokėto žyminio mokesčio – daugiau kaip 4 tūkst. Lt.

Bylą išnagrinėję teisėjai nustatė, kad Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas (teisinis įmonės pavadinimas – viešoji įstaiga Kauno „Žalgirio“ rėmėjas) įsipareigojo samdyti žaidėją M. Popovičių dviems krepšinio sezonams – 2006/2007 ir 2007/2008 metais.

Klubas sutartimi krepšininkui įsipareigojo mokėti 550 tūkst. eurų atlygį už 2006-2007 metų sezoną ir 600 tūkst. eurų atlygį už 2007/2008 metų sezoną be atskaitymų.

Pasak M. Popovičiaus, Kauno klubas nesumokėjo 120 tūkst. eurų (414 tūkst. 336 Lt), nes esą jis neįgijo teisės į šį atlygį – „nevykdė sutartimi numatytų įsipareigojimų žaisti profesionaliai, rūpintis savo fizine būkle ir fiziniu pasirengimu“.

Tai „Žalgiris“ grindė neva pablogėjusiais M. Popovičiaus statistiniais rodikliais, lyginant su 2006/2007 metų krepšinio sezonu. Kroatas nurodė, kad šalių pasirašyta sutartimi nebuvo numatyta, kad žaidėjui mokėtinas atlygis galėtų priklausyti nuo tam tikrų statistinių rodiklių ir kad jie atspindės ieškovo profesionalumo lygį.

Be to, „Žalgiris“ kroatui buvo kiekvieną sezoną mokėti tam tikras premijas. Klubas 2007/2008 metų krepšinio sezono metu tapo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionu, Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) čempionu bei pateko į Eurolygos TOP-16 etapą, todėl remiantis sutartimi M. Popovičius teigė įgijęs teisę į 15 tūkst. eurų (51 tūkst. 792 Lt) premijinį atlygį. Tuo tarpu „Žalgiris“ žaidėjui išmokėjo tik vieną 5 tūkst. eurų (17 tūkst. 264 Lt) premiją.

Kauno apygardos teismo sprendimą apeliacine tvarka buvo apskundęs Kauno „Žalgiris“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją