Šeštąją vietą pasaulio krepšinio čempionate užėmusias krepšininkes su gėlėmis pasitiko gausus sirgalių, sporto vadovų, žurnalistų ir artimųjų būrys.

„Moterų krepšinis turi tikrai didelį potencialą, rinktinėje pabandėme ir jaunų žaidėjų. Tačiau norėčiau atkreipti visuomenės dėmesį – tikrai negalvokime, kad su moterų krepšiniu Lietuvoje viskas tvarkoje”, - pabrėžė rinktinės strategas.

Treneris dėkojo komandai ir visiems, „siaubingoje kelionėje buvusiems kartu“.

„Turbūt nėra pasaulyje komandos, kuri būtų patyrusi tokius likimo smūgius. Pirmas – psichologinis, kai sužinojote, jog Katie Douglas negavo Lietuvos pilietybės. Antras – 4 dienos nuotykių Kajene“, - sveikindamas į Lietuvą grįžusią Lietuvos moterų krepšinio rinktinę sakė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas.

V. Garastas rinktinės pasirodymą pasaulio čempionate įvertino labai gerai ir ekipą sveikino „be nuotykių grįžus į Lietuvą“.

Grįžo su skiepų nuo geltonojo drugio pasais

Žurnalistai rinktinės juokaudami klausė, kodėl ši namo nevykusi per Kajeną (Prancūzijos Gviana). „Tai kad ten mus visi žinojo ir nebeįsileido“, - šypsodamasis sakė treneris.

„Nuotykiai Kajene komandą labiau suvienijo, tapome artimesni ir pasakėme – mes artimesnių žmonių pasaulyje neturime. Tegul žmona man atleidžia“, - kalbėjo A. Paulauskas. „Neatleidžiu“, - pasigirdo žmonos atsakymas.

Rinktinė pademonstravo gelsvus, 10 metų galiosiančius skiepų nuo geltonojo drugio pažymėjimus.

Pasak A. Paulausko, su Lietuvos pilietybės negavusia amerikiete Katie Douglas, čempionate nedalyvavusiomis Irena Baranauskaite ir Iveta Marčiauskaite rinktinė galėjusi patekti į pajėgiausiųjų ketvertuką. Prieš rungtynes su JAV K. Douglas ekipai atsiųstoje trumpojoje SMS žinutėje teigė žiūrėsianti rungtynes ir sirgsianti už Lietuvą.

Su vyrų rinktine nekonkuruoja

„O reikia? Tai bus“, - Į DELFI klausimą, ar išvysime Lietuvos moterų krepšinio rinktinę Pekino olimpiadoje, atsakė A. Paulauskas.

„Aš didžiuočiausi, jeigu vyrai būtų pirmi, o mes 6–oje vietoje. Kuo geresni bus vyrų rezultatai, tuo geresni bus mūsų, tuo Lietuvai geriau bus. Pavydo scenų nereikia kelti“, - sakė treneris, užklaustas, ar komanda didžiuojasi pasaulio čempionate pasirodžiusi geriau už vyrus (Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasaulio čempionate liko 7 –ta, - DELFI).

A. Paulauskas pasakojo įkalintas Kajene jautęs šoką, taip pat jautęs atsakomybę už jaunas (16 ir 17 metų) žaidėjas. Po ilgų skraidymų ir krepšių nešiojimo jis pasakojo kartais nebetikėjęs pasiekti Brazilijos. Čia rungtyniavusios ekipos, išskyrus ispanes, lietuvaites sutiko nedraugiškai nusiteikusios.

„Vienąkart sėdi į lėktuvą, tave išmeta, kitąkart tave nuskraidina, parskraidina atgal, tu vėl lipi iš lėktuvo ir nešioji tą patį krepšį. Galų gale, kai atsiuntė lėktuvą, liepė patiems susikrauti krepšius“, - apie 4 dienų pragarą pasakojo treneris.

Turizmo agentūros „Saitas“ atstovė Jūratė Urbonaitė, komandos kapitonė Lina Brazdeikytė ir lyderė Jurgita Štreimikytė, anot trenerio, atliko didžiulį darbą, mokėdamos užsienio kalbas bandydamos išvaduoti rinktinę.

J.Štreimikytė užleidžia vietą jaunimui

Po čempionato pranešusi, kad daugiau nebeatstovaus Lietuvai rinktinėje, komandos aukštaūgė 34 metų Jurgita Štreimikytė sakė tikinti, kad treneris gerbia jos sprendimą ir nevers persigalvoti, juolab „jis žino, kad aš nemoku sakyti “ne“.

„Yra jaunimas, kuriam laikas žaisti. Aš, manau, jau padariau, ką turėjau padaryti, yra naujos lyderės, naujos žaidėjos, kurios gali eiti toliau ir siekti pergalių“, - kalbėjo viena garsiausių Lietuvos krepšininkių visame pasaulyje.

Anot jos, užtrukusi kelionė į Braziliją turėjo įtakos visam čempionatui.

„Buvo dvylika žmonių: 2 žaidėjos traumuotos, iš likusių 10 – 2 jaunimas, kurios atvykusios pažiūrėti. Kaip jūs manote – 9 rungtynės 8 žmonėms. Nėra taip lengva“, - žurnalistams pasakojo jau 13 metų Lietuvai atstovaujanti krepšininkė.

„Nežinau. Leiskite neatsakyti į šitą klausimą“, - sakė J. Štreimikytė, užklausta, ar jautė Lietuvos pareigūnų rūpinimąsi užstrigus Kajene.

Pasak krepšininkės, čempionato organizavimas buvo pakankamai prastas, galop per stogą į salę pradėjo lyti. Paskutinę dieną rinktinė vakarieniavo su vietos lietuviais, tačiau tarp jų nebebuvo kalbančių mūsų kalba.

Jai labiausiai įsiminė pirmosios čempionato rungtybės su Kanada, „kai nieko nesitikėdamos ėjome tik žaisti“ bei revanšas su Ispanija. Anot J. Štreimikytės, ekipai kovoti padėjo psichologinis nusiteikimas, tačiau fiziškai buvę labai sunku.

DELFI primena, kad lietuvaitės prieš čempionatą treniravosi Prancūzijos Martinikos saloje, iš kur turėjo vykti tiesiai į Braziliją. Tačiau komandą skraidinusi oro bendrovė savavališkai pakeitė maršrutą ir lietuvių rinktinę nuskraidino į Prancūzijos Gvianą, kur tūpė pasipildyti degalų ir išlaipino krepšininkes. Šioje šalyje siaučia geltonojo drugio epidemija. Brazilija kategoriškai atsisakė priimti Prancūzijos Gvianoje išlipusias ir nuo epidemijos nepasiskiepijusias Lietuvos krepšininkes. Brazilija leidimą atvykti į šalį išdavė tik po trijų dienų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją