„Jaučiuosi tarsi gyvenčiau vaizdo žaidime, o kelionė į NBA yra tiesiog sapnas“, – socialiniame tinkle šyptelėjo Lietuvos krepšinio legendos sūnus.

Prieš naujokų biržą D. Sabonis spėjo apsilankyti keturių klubų treniruotėse – Fynikso „Suns“, Toronto „Raptors“, Bostono „Celtics“ ir jutos „Jazz“. Vis tik tarp galimai jį pasikviesti norinčių komandų pastarosiomis savaitėmis buvo girdimi ir Čikagos „Bulls“ bei Memfio „Grizzlies“ pavadinimai.

NY With The Fam 🗽👌🏻

A photo posted by Tautvydas Sabonis (@tsabonis22) on Jun 20, 2016 at 6:51pm PDT

Visos šios ekipos šaukimus turi nuo 9 iki 17 numerio. Vis tik visa Lietuva laiko kumščius, kad Domantą devintu šaukimu pasikviestų „Raptors“, kurioje jau žaidžia Jonas Valančiūnas. Su pastarosios komandos vadovu Masai Ujiri antradienį šnekučiavosi Kanados žiniasklaida.

„Aš nejaučiu jokio spaudimo“, – prieš naujokų biržos naktį laukiantį sprendimą žurnalistams prisipažino jis. – Mes tiesiog džiaugiamės turėdami šaukimą. Išnaudosiu šią galimybę ir norėsiu, kad naujokas komandoje pritaptų. Čia tikrasis spaudimas.“

„Toronto Sun“ rašo, kad Kanados ekipos vadovas pasirengęs žengti bet kuria kryptimi, kur naujokų birža jį pakreips. Jis gali išmainyti šaukimą, gali pakviesti žaidėją ir tuomet išmainyti arba atlikęs šaukimą naujoką išsiųsti tobulintis į Europą, jeigu bus toks poreikis.

Šaukiant iš reikalo, „Raptors“ turėtų rinktis sunkųjį krašto puolėją, tačiau, kaip pabrėžė M. Ujiri, biržoje dar nėra tokio žaidėjo, kuris į komandos žaidimą galėtų įnešti ryškų indėlį, todėl kanadiečiai nebūtinai naujoką šauks pagal poreikius.

Žurnalistas Mike'as Ganteris, svarstydamas tinkamiausius variantus, D. Sabonį pamiršo ir į devintąjį šaukimą paminėjo du galimus kandidatus – 20-mečius austrą Jakobą Poeltlą ir Skalą Labissiere'ą iš Haičio.

Bet spėlioti liko nebe daug – NBA naujokų birža Brukline prasidės birželio 24 dieną 2 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)