Varžybose dėl prestižinio posto A. Karnišovas buvo patekęs tarp trijų pagrindinių kandidatų, tačiau „Nets“ savininkas, rusų milijonierius Michailas Prochorovas lietuvio kandidatūros nepasirinko.

Nors kiek anksčiau buvo skelbta, kad S. Marksas atsisakė „Nets“ pasiūlymo, visgi vėliau buvęs krepšininkas jį priėmė.

Įdomu tai, kad kuomet S. Marksas darbo atsisakė, M. Prochorovas žiniasklaidai teigė klubo vadovo vietos S. Marksui nesiūlęs bei apskritai tokią pavardę girdintis pirmą kartą.

Tiesa, netrukus jis prabilo kitaip.

„Po kruopštaus rinkimų proceso džiaugiamės, kad mūsų naujuoju vadybininku tapo Seanas. Jis turi turi patirties tiek aikštėje, tiek trenerių štabe, tiek vadyboje – tai suteikia jam galimybę į šį darbą žvelgti 360 laipsnių kampu“, – savo sprendimą argumentavo „Nets“ savininkas Michailas Prochorovas.

„Aš norėčiau padėkoti klubui ir jo vadovybei už suteiktą galimybę įsilieti į naują kolektyvą ir kurti naują, vieningą, ir pergales galinčią atnešti kultūrą“, – jau vėliau, nurimus visoms aistroms, teigė ir pats S. Marksas.

S. Marksas žaisdamas „Spurs“ 2005 m. tapo NBA čempionu. Su Naujosios Zelandijos rinktine 2002 m. pasaulio čempionate Indianapolyje jis iškovojo aukščiausią komandos istorijoje – 4-ąją vietą. San Antonijaus klubo ofise S. Marksas dirba nuo 2013-2014 m. sezono. Kurį laiką jis ėjo ir komandos stratego Greggo Popovichiaus asistento pareigas.

A. Karnišovas nuo 2013-ųjų metų dirbo Denverio „Nuggets“ klubo generalinio vadybininko asistentu. Žinodamas, kad lietuvis rimtai įsitraukė į kovą dėl naujų pareigų, Denverio klubas jam jau netgi numatė pamainą. Buvo pranešta, kad A. Karnišovui persikėlus į Brukliną, jo vietą „Nuggets“ klube turėtų užimti buvęs krepšininkas Chauncey Billupsas. Iš viso į „Nets“ generalinio vadybininko vietą pretendavo 20 žmonių, o A. Karnišovas buvo laikomas vienu iš favoritų laimėti šią konkurencinę kovą.

S. Markso sportinės karjeros epizodai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)