Abejoti savo pasiryžimu padėti rinktinei neleidžia praėjusią vasarą reabilitacijai ir pasiruošimui naujam sezonui skyręs Robertas Javtokas, kuris trykšta kovingumu ir noru vėl ginti savo šalies garbę.

„Jaučiuosi gerai ir negaliu skųstis kažkuo. Vėlgi: sezonas dar nesibaigęs, bet šiandien galiu tvirtai pasakyti, kad noriu, džiaugiuosi, jog pakvietė, ir važiuosiu bandyti“, – televizijai SPORT1 sakė 35-erių metų žalgirietis.

Ar R. Javtokas pasirengęs atremti Jono Valančiūno, Antano Kavaliausko, Darjušo Lavrinovičiaus ir Artūro Gudaičio konkurenciją?

„Konkurencija būna kiekvienais metais. Aišku, šiemet ji – dar didesnė, bet jei kažkas geresnis papuls ir važiuos, nematysiu tame jokios bėdos“, – išmintingai kalbėjo rinktinės senbuvis.

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis. Patekus į atkrintamąsias varžybas, J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Prieš pirmenybes lietuviai sužais 10 kontrolinių susitikimų, iš kurių septyni vyks Lietuvoje. Ruoštis Europos čempionatui mūsiškiai pradės liepos 20 d. Palangoje.

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-6 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinės atrankos varžybose.