Kauniečiai beveik užsitikrino kelialapį į „Top 16“ etapą. Taip, vakar šeimininkai rungtyniavo neblogai, ypač gindamiesi. Be to, „Žalgiris“, skirtingai nei Krasnodare, jau nepriminė aikštėje vaikščiojančio „pensininkų“ būrelio.

Pamatėme pakankamą greitojo puolimo porciją, kokybišką kamuolio judėjimą poziciniame puolime, išvydome ir labai trumpų pozicinių atakų be ilgo kamuolio bumbsėjimo, taip pat efektyvių trenerių eksperimentų. Pasiteisino sprendimas tuo pačiu metu laikyti aikštėje Mantą Kalnietį ir Luką Lekavičių bei abu sunkiuosius puolėjus Paulių Jankūną su Brocku Motomu. Kai visi jie bei Olivier Hanlanas buvo aikštėje, „Žalgiris“ ketvirtajame kėlinyje galutinai sulaužė stuburą varžovams.

„Pinar Karsiyaka“ neretai naudojo aikštės gynybą, išbandė zoninį spaudimą, bet tai žalgiriečių iš balno neišmušė. Palyginti su daugeliu ankstesnių mačų, treneriai pakeitė puolimo kryptį. Buvo kur kas mažiau maitinami kamuoliais priekinės linijos krepšininkai, o daugiau atakavo gynėjai. Tai pasiteisino su kaupu. Šeimininkai įmetė net 11 tritaškių iš 22 (50 proc.). Iki šiol daugiausiai tolimų metimų Gintaro Krapiko auklėtiniai buvo pataikę per akistatą su „Lokomotiv-Kuban“ Kaune – aštuonis.

Pirmąkart šį sezoną Eurolygoje kauniečiai iš tolimos distancijos atakavo 22 kartus (iki vakarykščio mačo vidurkis buvo 16). Be to, tai buvo geriausias LKL čempionų tritaškių pataikymo procentas. Žalgiriečiai šįkart užtikrinta atsitvėrė priešininkus nuo krepšiu ir už juos atkovojo net 15 kamuolių daugiau.

Vakar šeimininkams krito tritaškiai, todėl neretai nebuvo būtinybės lįsti po krepšiu, bet prasiveržimų vis tiek stigo. Kauniečiai metė vos 4 baudas, išprovokavo vos 14 pražangų (varžovai – 22). Pagal uždirbtas pražangas „Žalgiris“ viena prasčiausių Eurolygos ekipų.

Nors šeimininkai praleido tik 52 taškus, o Turkijos klubą sumalė į miltus, vis dėlto, manau, „Žalgirio“ į padanges kelti nereikėtų. „Pinar Karsiyaka“ gerokai susilpnėjo, kai iš komandos buvo išvarytas pagrindinis įžaidėjas Joe Raglandas. Jis nėra kuriantis, daug rezultatyvių perdavimų atliekantis krepšininkas, mėgsta rungtyniauti savanaudiškai, bet jis buvo rezultatyviausias ekipos žaidėjas – staigus amerikietis prasiveržimais ardydavo varžovų gynybą. J. Raglandą keičiantys krepšininkai nuo jo meistriškumu atsilieka visa galva.

Sprendimas atleisti vieną svarbiausių komandos krepšininkų, kuris ir tritaškius metė padoriai, prieš lemiamą mačą atrodo itin keistas. Vakar Izmiro krepšininkai patvirtino „grėbliarankių“ reputaciją – įmetė vieną tritaškį iš 16 bandymų. „Pinar Kasiyaka“ yra iš toli blogiausiai atakuojanti turnyro ekipa. Kauniečiai galėjo be baimės tankinti gynybą arčiau krepšio ir neleisti skraidyti itin šokliems varžovų amerikiečiams.

Be to, trečiadienį svečiai prametė 13 iš 22 baudų! Visa tai dar labiau palengvino gyvenimą Kauno klubui. Apskritai Turkijos čempionų pasirodymas paliko itin nykų įspūdį. Jie atrodė kaip pusiau „mirusi“ komanda. Tokią išvadą leidžia daryti ir tas faktas, jog daugybę klaidų padarę kauniečiai vis tiek sutriuškino oponentus. 24 klaidos – šio sezono antirekordas (iki trečiadienio vidurkis buvo vos 15).

Didžiulis prarastų kamuolių skaičius susijęs ir su tuo, kad „Žalgirio“ žaidėjai stengėsi rungtyniauti aukšta sparta, bėgti į greitąjį puolimą. Kita vertus, manau, kad jau geriau dažniau klysti nei žaisti lėtą, statišką, praeitimi dvelkiantį krepšinį ir likti nerezultatyviausia Eurolygos komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)