Vis dėlto, šio vakaro rungtynės Krasnodare, ko gero, bus sunkesnės už abu praėjusios savaitės mačus kartu sudėjus. Nors „Žalgiris“ šį sezoną išvykose, žinoma išskyrus nelemtą penktadienį, tryliktąją Atėnuose, žaidžia geriau nei namuose, Krasnodaras jiems tikrai nebus svetingas. „Lokomotiv“ kol kas pralaimėjo vos kartą, Barselonoje vykusiame grupės lyderių mūšyje. Ir jeigu Krasnodaro komanda gali leisti sau pralaimėti, tai šios rungtynės ir buvo tos vienintelės.

Kalbėkime atvirai – „Žalgirio“ pergalė išvykoje prieš „Lokomotiv“ mažų mažiausiai būtų laikoma netikėtumu. Tačiau tai nereiškia, kad netikėtumas negali įvykti. Ypač, jei Mantui Krasnodaro arenos lankai bus tokie pat platūs kaip geriausiais jo žaidimo Rusijoje laikais, o Hanlanas kartu su plaukais nepametė to agresyvumo ir taiklumo, kurį demonstravo Vilniuje.

Labai gerai yra tai, kad po košmaro prieš „Panathinaikos“, kauniečiams pavyko atsitiesti ir iškovoti dvi labai svarbias pergales. Surinkti taškai ir išsaugotos pozicijos turnyrinėje lentelėje yra tiek pat svarbios, kiek ir su pergalėmis ateinantis tikėjimas savimi ir komanda. Niekas taip nemotyvuoja sportininkų, kaip įrodymas sau pačiam, kad galiu laimėti, galiu būti geresnis už varžovą. Žaidėjų psichologija ir nusiteikimas tokiose dvikovose yra ypač svarbus.

Būtent tuo turėtų remtis ir „Žalgirio“ treneriai, ieškodami kelių į pergalę Krasnodare. Tai, kad Mantas Kalnietis šiame mieste vis dar yra prisimenamas ir mylimas, nereiškia, kad varžovai žalgiriečius pasitiks su duona ir druska ir nuolankiai stebės kaip jie raudonu kilimu žengia link krepšio. Tą kilimą žalgiriečiai turės nusitiesti patys, o juo turės tapti „Lokomotiv“ žaidėjų klaidos gynyboje. Arba nuostabus Kauno komandos pataikymas.

Bet kuriuo atveju, srauniausi prakaito upeliai tekės „Žalgirio“ aikštės pusėje, kur Gintaro Krapiko auklėtiniai turės gintis nuo uraganiškų Krasnodaro komandos atakų. Analizuodamas pirmąjį tarpusavio mačą Kaune, treneris Evaldas Beržininkaitis išskyrė būtent tuos epizodus, kuomet net ir aktyviai dengiami varžovai sugebėdavo pataikyti labai sudėtingus metimus. Neabejotinai, siekiant pergalės Krasnodare prireiks ir sėkmės. Tiksliau, varžovų nesėkmių.

Be abejonės, daugiausiai intrigos prieš šį mačą kelia Kalniečio sugrįžimas į Krasnodarą pirmą kartą vilkint „Žalgirio“ marškinėlius ir jo dvikova su antru rezultatyviausiu Eurolygos žaidėju Malcolmu Delaney. Kaune Mantui sunkiai sekėsi tvarkytis su savo oponentu ir šiandien jo užduotys gynyboje netaps lengvesnės. Vis dėlto, pagerėjęs paties Manto žaidimas puolime ir silpna Delaney gynyba teikia vilčių.

Apskritai, devyni Kalniečio pelnyti taškai pirmojoje komandų akistatoje Kaune yra mažiausiai kiek prieš „Lokomotiv“ šį sezoną pavyko įmesti pagrindiniam, arba „Stelmet“ atveju – atsarginiam, oponentų komandos įžaidėjui. Visais kitais atvejais skaičiai buvo dviženkliai. O dar pridėjus faktą, kad Kalniečiui „Basket Hall“ arenos lankai – puikiai pažįstami, drįsčiau spėti, kad šiandien jis pratęs savo rezultatyvių rungtynių seriją ir peržengs bent jau aštuonių taškų ribą.

O mane, tiesiogiai komentuojantį „Žalgirio“ – „Lokomotiv“ rungtynes galėsite išgirsti „TonyBet“ lažybose gyvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)